23948sdkhjf

Herning Kommune bygger for 130 millioner

Et salg af kommunens aktier i Energigruppen Jylland baner vej for nye investeringer i det midtjyske.
Herning Kommunes økonomi får et gevaldigt løft. En ni år gammel sag om Herning Kommunes salg af 64 procent af sine aktier i Energigruppen Jylland til Dong Energy er nu endeligt afsluttet.

Den aftale, der er indgået mellem parterne og EnergiMidt, som nu ejer aktieposten, sender over de næste ti år 230 mio. kr. ned i Herning Kommunes kasse.

Parterne bag budgetforliget i Herning har i fællesskab øremærket pengene. 65 mio. kr. går til renoveringer af kommunens folkeskoler, 65 mio. kr. bruges på at opføre et nyt 50 meter-bassin ved Herning Svømmehal, mens de sidste cirka 100 mio. kr. går i kommunens udviklingsfond.

Dermed sikrer aftalen, at der er plads til nye, spændende initiativer i Herning-området i årene, der kommer.

- Jeg er meget glad for, at sagen nu er afsluttet. Det har taget lang tid, for sagen om aktiesalget var den første af sin art i Danmark. Men med aftalen om en salgspris på 230 millioner kroner får vi mulighed for at investere i folkeskolen, i fritidsaktiviteter og i fremtiden. De investeringer, vi foretager nu, vil komme alle kommunens borgere til gavn, siger Lars Krarup (V), borgmester i Herning Kommune.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093