23948sdkhjf

Syddansk succesprojekt hædret med CSR-pris

Projektet Grøn Erhvervsvækst er søsat med ambitionen om at skabe 300 grønne byggejob. Det gav i sidste uge en pris ved CSR Awards i Sønderborg.
Det offentlige-private partnerskab Grøn Erhvervsvækst, som tæller Middelfart, Kolding og Odense kommuner, samt en række private virksomheder i energirenoveringsbranchen, vandt i sidste uge CSR-prisen i kategorien Public Private Partnership.

Prisen blev overrakt ved et storslået award show på Alsion i Sønderborg, hvor den tidligere amerikanske præsident Bill Clinton var hovedtaler.

Et projekt der skaber resultater
Målet med Grøn Erhvervsvækst er at vise private borgere, erhvervslivet og offentlige instanser, hvor let tilgængelig energirenovering er. Parterne bag forventer derigennem at kunne skabe 300 nye job inden for byggebranchen ved at fremme udbredelsen af energieffektivt byggeri og renovering gennem øget efterspørgsel og udbud.

Juryen begrundede valget på Grøn Erhvervsvækst med:

- Grøn Erhvervsvækst er et bredt partnerskab, der er konkret forankret og skaber resultater. Det har god forankring blandt mange offentligt og private partnere. Innovativt scorer det højt ved at kombinere jobskabelse og grøn vækst, samtidig med at det løfter tunge samfundsmæssige problemstillinger. Projektet formidler og synliggør innovative, energieffektive løsninger samt måler effekter, der dokumenterer værdiskabelse og samfundsansvar.

Stor tilfredshed i kommunerne
- Grøn Erhvervsvækst er et innovativt projekt, der har ambitiøse mål om at skabe grøn vækst bl.a. gennem flere grønne job. Projektet et klasse-eksempel på, hvordan vi i det offentlige kan gå foran og i samarbejde med lokale virksomheder kan udvise social ansvarlighed og samtidigt skabe en positiv udvikling for erhvervslivet, boligejernes indeklima og pengepung og for miljøet, siger Middelfarts borgmester Steen Dahlstrøm (S), der var stolt og glad over prisen. Det samme var tilfældet for borgmester-kollega Jørn Pedersen (V) i Kolding.

- Med Grøn Erhvervsvækst har vi vist, at det offentlige og private kan arbejde sammen om, at skabe lokale arbejdspladser og det er flot, at vi har nået 120 jobs i en tid, hvor mange afskediger. Jeg håber, vi kan inspirere andre og udbrede samarbejds-modellen.

Læs mere på www.csrfonden.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125