23948sdkhjf

Nyt bæredygtigt boligområde i Vollerup

Sønderborg Andelsboligforening står bag etableringen af et bæredygtigt boligområde i Vollerup med 12 boliger.
Det er Sønderborg Andelsboligforening der har prioriteret bæredygtighed højt, da andelsboligforeningen begyndte arbejdet med opførelsen af 12 nye huse med solceller og grønne tage i Vollerup.

Det oplyser ProjectZero.

Ideen med de nye huse er at bygge boliger af materialer der kan genbruges, når disse er udtjent i fremtiden, og som ikke på nogen måde kan skade miljøet ved genanvendelse.

Frie hænder
De 12 boliger er samlet i seks dobbelthuse i et plan. Hvert hus består af en bolig på 115 m² og 105 m² med opholdsrum orienteret mod syd for at sikre størst mulig passiv solopvarmning.

Det er arkitektfirmaet Creo Arkitekter Syd Aps og Ingeniørfirmaet Esbensen, der står bag de bæredygtige huse. Arkitekt m.a.a. Harald Christensen er henrykt for boligforeningens idé om et bæredygtigt hus:

- Jeg fik frie hænder til at kreere de arkitektoniske huse med højt til loftet og med fokus på bæredygtighed, og det blev til huse som end ikke boligforeningen havde haft i tankerne, siger Harald Christensen.

Da der er stor fokus på at anvende de bæredygtige energikilder der er tilgængelige i området, er alle husene opvarmet med fjernvarme fra Solparken Vollerup, som generer varme fra solpaneler og CO2-neutralt brændsel.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109