23948sdkhjf

Farvel til brune og slidte facader

Frem til marts 2014 renoverer Adserballe & Knudsen 11 punkthuse i Nivåhøj. Den første boligblok er netop færdigrenoveret.
Utætte tage, kedelige brune facader. Trods blot 30 år på bagen trængte Nivåhøjs punkthuse til en grundig renovering, og i marts 2012 tog Adserballe & Knudsen fat på opgaven.

I dag ser alt helt anderledes ud på det første af de 11 punkthuse, som indgår i projektet. Huset fremstå nu med hvide facadeplader, terrasseindhegning og tagbeklædning i tynde, profilerede stålplader samt nye tagterrasser, vinduer og døre. Indvendig kan beboerne glæde sig over nyt ventilationsanlæg til lejlighederne samt nyt el og VVS.

- Målet med det hele er et løft af boligområdet og skabe et attraktivt og pænt miljø. Når du tænker på, hvordan det så ud før og ser ud nu, så er det lykkedes. Det har også krævet, at næsten intet af huset er urørt. Den udvendige betonfacade er repareret, og det gamle tag og tagterrasser er revet ned og genopført med nyt og tykkere lag isolering. Kloakken er lagt om, fundamentet er isoleret, nyt ventilationsanlæg og meget mere, fortæller Karsten Hjarsø, adm. direktør i totalentreprenøren Adserballe & Knudsen, der har 15-20 håndværkere samt to funktionærer beskæftiget med opgaven.

Nivåhøj er opført i 1982 med tre- og fireetagers punktformede huse og forskudte terrasser opført i en beton sandwich konstruktion. Renovering af de i alt 184 lejligheder og 11 punkthuse i Nivåhøj afdeling 103 koster 45 millioner kroner. Arbejdet vil være slut i marts 2014.

FAKTA:
Totalentreprenør: Adserballe & Knudsen A/S

Bygherre: Boligforeningen Vibo, Afdeling 103 Nivåhøj

Arkitekt og rådgiver: JJW Arkitekter AS

Ingeniør: DN Rådgivende Ingeniørfirma Aps, FRI

Kontakt: Adn. direktør Karsten Hjarsø, Adserballe & Knudsen A/S

Entreprisesum: 45 mio.kr.

Udførelsesperiode: marts 2012-marts 2014
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094