23948sdkhjf

Limfjordsbroen forsinket på ny

Forsinkede broelementer skyder endnu en gang åbning af Jernbanebroen, som nu tidligst er den 26. november.
Arbejdet med at genåbne jernbanebroen over Limfjorden er på vej ind i den afsluttende fase. Banedanmark og totalentreprenøren har sat alle kræfter ind på at få færdiggjort og monteret den nye broklap, så togtrafikken kan genåbne efter forårets påsejling af jernbanebroen over Limfjorden.

Det kan desværre nu konstateres, at de sidste fire broelementer er så sent klar til montering, at Banedanmark først kan melde jernbanebroen klar til togtrafik sidst i november.

Problemer med produktionen har tidligere forsinket åbningen af jernbanebroen over Limfjorden til den 19. november. En dato der altså desværre ikke længere holder.

Læs mere: Broreparation forsinket .

Tidligst åbning den 26. november
Fire ud af de otte nye broelementer er leveret, og yderlige to er nu på vej til havnen i Aalborg. De mange afsluttende aktiviteter og test er planlagt, så der bliver vundet tid, alle de steder der kan. Men forsinkelsen på de sidste fire broelementer gør, at planen for at tage den nye broklap i brug må rykkes.

- Banedanmark er planmæssigt klar med hele strækningen op til Frederikshavn efter sporombygningen, og det er desværre denne ekstra udfordring med de sidste broelementer, der gør, at vi må rykke planen for genåbningen af Jernbanebroen over Limfjorden og dermed genåbningen af togtrafikken, siger Banedanmarks adm. direktør Jesper Hansen, og fortsætter:

- Her i slutfasen frem mod genåbningen, ved vi, at vind og strøm spiller en rolle i forhold til, at broklap og kontravægt kan sejles ud og monteres på broen, ligesom der er mange afsluttende tekniske opgaver og sikkerhedsmæssige test, der skal falde på plads. Vi har i samarbejde med vores totalentreprenør lagt en detaljeret og robust plan frem mod en åbning tidligst den 26. november. I takt med at de afsluttende arbejder færdiggøres, melder Banedanmark yderligere ud.

MT Højgaard er af Banedamark udpeget til at stå for byggeri og montering af en ny broklap på jernbanebroen over Limfjorden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094