23948sdkhjf

Rammerne for Køge Kyst på plads

De overordnede rammer for Køges nye bydel, Køge Kyst, er nu på plads. Et kommunalplantillæg muliggør det store udviklingsprojekt.
I løbet af de næste 20-25 år skal området mellem Køges historiske bykerne og vandet udvikles med boliger, kultur og erhverv.

Køge Byråd har nu vedtaget et kommuneplantillæg, som gør det muligt. Kommuneplantillægget skal senere følges op med lokalplaner for de tre områder, der tilsammen udgør Køge Kyst: Stationsområdet, Collstrupgrunden og Søndre Havn.

- Køge Kyst-området vil være en vækstdynamo for hele kommunen. Den nye bydel bliver attraktiv, både for nye borgere og for virksomheder, som får endnu en god grund til at slå sig ned her, siger borgmester Marie Stærke (A).

Mulighed for ekstra højde
Kommuneplantillægget har været gennem en omfattende høringsproces med borgermøde og offentlig høring i to omgange. Mellem første og anden høring har forvaltningen justeret planforslaget.

- Det nye er bl.a., at vi giver mulighed for, at der kan opføres en ekstra såkaldt ankerbutik, som kan trække kunder til stationsområdet. Samtidig tillader vi nu byggeri op til 15,5 meters højde i stationsområdet, hvis der er en god grund til det. Det kan for eksempel være, hvis den ekstra højde er nødvendig for byggeriets funktion. Men hovedreglen er fortsat, at de nye bygninger på stationspladsen må være 12 meter høje, og at de skal respektere det eksisterende byggeri og den historiske bymidte lige i nærheden. Der skal derfor søges tilladelse i de tilfælde, hvor der er brug for at bygge højere end 12 meter, forklarer Marie Stærke.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141