23948sdkhjf

Klimasmarte energiløsninger i byggeriet

Topmoderne energiløsninger i byggeriet og barren løftes for bæredygtige visioner på tværs af landegrænser, er på programmet ved en konference den 25. og 26. oktober.
Konferencen, som EU-projektet Princip står bag, viser både konkrete eksempler på, hvordan topmoderne energiløsninger kan se ud i bygninger, og lægger samtidig op til debat, som tvinger deltagerne til konfrontation med de barrierer og begrænsninger, som skygger for målet og visionerne på hele klima- og energiområdet.

Tæppet løftes også for EU-projektet Princips inspirationskatalog, som præsenterer klimarigtige energiløsninger fra både Danmark og Sverige til inspiration for alle, der ønsker at gøre en forskel.

- Vi har fundet ud af, at besparelses- og effektiviseringstiltag kan betyde et 40 % lavere forbrug af brændsel i et fremtidigt energisystem i Göteborg. I Frederikshavn vil det betyde en halvering af forbruget af brændsel. Det kræver en mere aktiv national politik og en styrket lokal indsats for at implementere de nødvendige energibesparelser og effektiviseringer. Vi bør prioritere en reduktion af energibehovet i langt højere grad. Det er en forudsætning, hvis andre tiltag og omlægninger i energisystemet skal gennemføres på en samfundsøkonomisk effektiv måde. udtaler Jane Vinter, projektleder NordDanmarks EU-kontor.

Markant eksempel i boligblokke
Et eksempel er boligområdet Brogården i Alingsås. Her er 299 lejligheder i 16 boligblokke. Efter renoveringen er energiforbruget mere end halveret – fra 216 til 92 kWh pr m2. Udgifterne til energirenovering af lejlighederne beregnes til ca 100.000 kr., og er tjent hjem på 5-10 år afhængig af energipriserne.

Energikonference om Klimasmarte Energiløsninger, Det Musiske Hus i Frederikshavn. Konferencen begynder d. 25. oktober kl. 12:30-19:00 og fortsætter d. 26. oktober kl. 8:30-13:00.

Der er gratis deltagelse for alle interesserede. Se hele programmet på: www.energiprincip.eu .

Læs mere om mulighed for tilmelding på: climatesolutions.plan.aau.dk .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14