23948sdkhjf

Sydjysk entreprenør bygger, når privathospital flytter ud i skoven

Med reference til det omkringliggende landskab anvendes der så meget træ som muligt i facaden

Privathospitalet Mølholm P/S er vokset ud af deres nuværende rammer i det sydlige Vejle og opfører derfor et nyt hospital på cirka 12.000 kvm i et skovfyldt område i fjordbyens nordlige udkant.

I samarbejde med Ravn Arkitektur, Niras og Mby Land opfører entreprenørfirmaet KG Hansen & Sønner de nye faciliteter for patienter og personale. 

Det oplyser det Grindsted-baserede firma på sin hjemmeside.

Det nye sundhedsbyggeri skal samle hospitalets specialer og behandlingsaktiviteter under ét tag med mulighed for senere udvidelse, lød det fra privathospitalet selv ved præsentationen af byggeriet.

Arkitektonisk udføres byggeriet i den enkle og stramme nordiske tradition med byggeri i tegl og træ. Facaderne udformes med størst mulig anvendelse af træ som en direkte reference til det omkringliggende landskab, hvor biodiversitet har et særligt fokus.

Indvendigt indrettes hospitalet med alle moderne hospitalsfunktioner til at håndtere de mere end 30.000 årlige behandlinger.

Planerne for byggeriet giver også omgivelserne en vigtig rolle. Planeringen på Stiftsvej i Vejle Nord har adgang til skov, hvilket giver mulighed for at skabe rekreative rammer omkring hospitalet, der – lyder det – kan gavne både patienter, pårørende og medarbejdere. Desuden vil der blive anlagt en offentlig sti igennem området.

Byggeriet DGNB-guld certificeres.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14