23948sdkhjf

Nye rammer og milepæle for 'grønt' campus i kanalby

Investorer skal opføre bygning på kanten af Lillebælt, mens Fredericia Kommune lejer sig ind

Uddannelser med et skær af grøn grønne omstilling, et bibliotek og et såkaldt Makerspace, hvor børn og unge kan eksperimentere.

Det er et udpluk af det, et kommende campus i Kanalbyen i Fredericia skal indeholde, skriver Fredericia Kommune i en pressemeddelelse efter, at økonomi- og Erhvervsudvalget har vedtaget en række planer og milepæle for udviklingen og etableringen af et campus i området.

- Vi har løbende justeret vores visioner for et campus i Kanalbyen, og jeg har store forventninger til det, vi går med nu, hvor det handler om efter- og videreuddannelse, og hvor den grønne omstilling er i fokus, siger Pernelle Jensen (V), formand for Unge- og Uddannelsesudvalget, i meddelelsen.

Med det nye politiske ja kommer der fornyet fremdrift i planerne for området, hvor Fredericia Kommune tilbage i 2020 købte en grund for at kickstarte visionen om et uddannelsesmiljø på kanten af Lillebælt.

Målet er nu, at der står et indflytningsklart campus i Kanalbyen i 2027. 

Det skal kunne samle videregående uddannelser, førende infrastruktur-, logistik-, energi- og forsynings-virksomheder i at tilbyde uddannelser til den grønne omstilling og ikke mindst styrke arbejdet med at udbrede de grønne løsninger til hele landet.

Det er planen, at den nye campus-bygning i Kanalbyen også skal rumme et bibliotek og et Makerspace-miljø, hvor fredericianerne kan indgå i fællesskaber og få indblik i den grønne omstilling.

Sigtet er, at det nye byggeri i Kanalbyen skal være en lejemodel, hvor investorer opfører bygningen, og kommunen lejer sig ind i forhold til lokaler til både bibliotek, Makerspace og Uddannelses- og kompetencecenter.

Tidsplan:

  • Ultimo 2024: Tegninger og indretningsdesign forventes færdige
  • Ultimo 2025: Første spadestik på byggeriet af et nyt campus i Kanalbyen
  • Medio 2027: Fredericia Kommunes nye campus i kanalbyen åbnes
Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096