23948sdkhjf

Var NCC’s største renoveringssag: Slutspurten er sat ind

Undervejs har der i perioder været arbejde i gang på over 130 boliger ad gangen

I februar 2020 underskrev NCC kontrakten på sin til dato største renoveringssag med Vridsløselille Andelsboligforening og Bo-Vest, og kort derefter efter var skurbyen på plads og nedriverne i gang med de første boliger.

Arbejdet begyndte med renoveringen af fem referenceboliger, hvor teamet lærte bygningerne at kende og udførte førstegangsproduktioner med materialer og metoder for at komme frem til den løsning, der siden er brugt på alle de øvrige huse for at opnå en ensartet høj kvalitet.

Siden har projektet kørt som på skinner, og holdet har afleveret fire-fem boliger om ugen.

Man skal virkelig holde tungen lige i munden, så alle får netop det, de har ønsket Oliver Ree Deleuran, produktionschef i NCC’s renoveringsenhed

Renoveringen udføres for Bo-Vest og Vridsløselille Andelsboligforening i samarbejde med Tegnestuen Vandkunsten ApS og Wissenberg A/S.

Mangler 59 huse af 500

I første uge af februar 2023 kunne holdet fejre, at den sidste tagkassette var monteret i det sidste kvarter, Hjulets kvarter, hvor der nu kun mangler renoveringen af 59 huse før endelig aflevering.

En stor del af arbejdet udføres af NCC’s egenproduktion. Det gælder blandt andet jord og kloak, beton, tømrer- og el-arbejde, ligesom det også er entreprenørkæmpens egne landmålere, der har været på sagen.

Undervejs har der i perioder været arbejde i gang på over 130 boliger ad gangen i forskellige etaper mellem nedrivning og slutmaling, så det er en opgave, der stiller store krav til byggeledelsens overblik over projektets fremdrift.

– Netop samarbejdet mellem hele teamet af håndværkere, byggeledelse og rådgivere har haft stor betydning i at nå vores fælles mål, fortæller Oliver Ree Deleuran, som er produktionschef i NCC’s renoveringsenhed.

Egen manual til hver enkelt bolig

Selvom der er tale om over 500 udvendigt ens gårdhavehuse, er der tale om en meget kompleks sag. Et omfattende tilvalgskatalog har giver beboerne mulighed for at vælge mellem en række tilvalg, eksempelvis køkkentype og -farve over gulvtype til valg af planløsning.

– Man skal virkelig holde tungen lige i munden, så alle får netop det, de har ønsket, siger Oliver Ree Deleuran.

– I hver eneste bolig har der ligget en manual, der har beskrevet de tilvalg, der er foretaget for lige netop den bolig.

Slutspurten er sat ind

Nu går slutspurten ind på sagen, som blev sat i gang for tre år siden. 

Den planlagte aflevering siger juli, men grundet løbende optimeringer og skarpt fokus, bliver den sidste bolig afleveret i april. To måneder før tid.

Holdet på opgaven stod også bag renoveringen af de næsten 500 gårdhavehuse i Albertslund Syd. 

Når den aktuelle opgave afleveres, står et nyt projekt for Bo-Vest – Blokland – klar lige rundt om hjørnet til udførsel.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157