23948sdkhjf

10 års stilstand i renoveringsplaner i Nakskov

Planen om at renovere boligblokkene i Rosenparken i Nakskov er ikke blevet realiseret, men man håber fortsat på at kunne nytænke området

Tilbage i 2012 sendte Nakskov Almene Boligselskab første gang ønske til Landsbyggefonden om at renovere boligblokkene i afdelingen Rosenparken i Nakskov.

Men ønsket er endnu ikke blevet realiseret, og derfor er boligerne nu mærket af udlejning igennem 72 år. Det skriver Folketidende.dk.

Søren Møgelgaard Jensen er projektleder hos Boligkontoret Danmark, som står for administrationen af NAB's boliger. Til Folketidene.dk beskriver han sagen som "tung", men erkender, at "det slet ikke er usædvanligt, at boligsagerne i Landsbyggefonden tager så lang tid".

Mangel på boliger

I december 2021 fik Rosenparken afslag fra Bolig- og Planstyrelsen på ønsket om rive tre af de seks blokke ned. 

Den ønskede plan var at renovere boligerne i de tre blokke og opføre 30 nye etplans-boliger på den ledige grund.

Afslaget kom på baggrund af, at der ingen tomme almene boliger var i Lolland Kommune. Og manglen på boliger er fortsat et problem i kommunen.

Nakskov Almene Boligselskab, der troede, at renoveringen skulle i gang, har haft midlertidig udlejning siden 2020 af lejlighederne, og selskabet har nu valgt at søge om det samme projekt endnu en gang:

- Ja, der mangler almene boliger i Lolland Kommune, men ikke etageboliger. Det er boliger i et plan og tidssvarende boliger, som folk efterspørger, siger Søren Møgelgaard Jensen til Folketidende.dk

Ønsket for Rosenparken

  • I dag består Rosenparken af seks blokke, og i renoverings- og byggeprojektet rives tre ned. I stedet opføres 30 nye og tidssvarende rækkehuse på grunden. I de tre tilbageværende blokke nedlægges boligerne på anden sal, og alle boliger i stueetagen gøres seniorvenlige uden trapper og med egen terrasse.
  • De 30 boliger på første sal i de tre blokke får nye vinduer og døre, isolering, ventilation med varmegenvinding og nye indvendige døre samt renoveret badeværelset.

Kilde: Nakskov Almene Boligselskab

De almene boliger i Rosenparken er de billigste i Nakskov Kommune. Ud af de 155 lejemål er de 62 lejligheder for tiden beboet af "gamle lejere," mens de 93 er udlejet på midlertidige lejekontrakter, hvorfor huslejen er sat ekstra ned.

- Så alt er udlejet, men afdelingen kører med et lejetab, siger Søren Møgelgaard Jensen til Folketidende.dk.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14