23948sdkhjf

Vejdirektoratet: KU får nøglerne til Niels Bohr Bygningen inden april

Københavns Universitet får overdraget det voldsomt forsinkede universitetsbyggeri i løbet af den næste måneds tid, siger bygherren

Vejdirektoratet satser på at kunne runde det skandaleramte byggeri af Niels Bohr Bygningen af, inden marts er omme. Det skriver Uniavisen.

Listen af tidligere overdragelsesdatoer er ellers lang, og ingen af dem har indtil videre holdt. For nylig lød meldingen, at afleveringen ville ske "1. marts eller snarest derefter".

Vejdirektoratet fortæller nu, at datoen ganske vist ikke holder, men at afslutningen er i sigte:

- Vi når det ikke til 1. marts, men vi når det snarest muligt derefter. Og så smiler jeg og siger, at slutningen af marts ikke er helt ved siden af, siger projektchef i Vejdirektoratet Jørn-Orla Bornhardt til Uniavisen. 

Han svarer efterfølgende med et "yes" på et spørgsmål om, hvorvidt den kommende lejer, Københavns Universitet (KU), dermed får driftsansvaret for det massivt forsinkede byggeri i løbet af marts.

Massivt forsinket 

Da første spadestik blev taget i 2014, var planen at byggeriet skulle stå færdigt i slutningen af 2016, men byggeriet er stadig ikke færdigt. 

Nogle dele af bygningen er dog i brug: KU overtog delvist i 2019 Niels Bohr Bygningens kontor- og undervisningsbygning og fik i januar fuldt overdraget kontorbygningen.

Den over dobbelt så store forsknings- og laboratoriebygning på den anden side af Jagtvej har dog omvendt ladet vente på sig, og har været genstand for et væld af problemer og skandaler.

Senest i januar kunne Transportministeriet fortælle, at de forventede udgifter i hele projektet havde rundet 5 mia. kr. i det, der oprindeligt var udset til at skulle koste 1,8 mia. kr. i 2020-priser.

Mangler 102 tests

Nu er alt det ifølge bygherren snart slut.

Overdragelsesdagen kommer dog også med et forbehold for, at der ikke nu sker "store problemer": Ifølge projektchef Jørn Orla Bornhardt mangler der nemlig nu 102 performancetest i forskerbygningen, inden KU får nøglerne, fortæller han til Uniavisen.

Netop spørgsmålet om performancetest af de store tekniske anlæg har før fået både Københavns Universitet og dennes rådgiver Niras til at sætte store spørgsmålstegn ved Vejdirektoratets tidsplaner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127