23948sdkhjf

Bygger boligblokke for et trecifret millionbeløb

Kommunen har givet tilsagn om støtte til almene boliger med en anskaffelsessum på 131,5 mio. kr.

Snart tager Byggefirmaet Knudsgaard fat på arbejdet med 64 nye lejligheder for Boligselskabet Fruehøjgaard nær den gamle bymidte i Ikast.

Knudsgaard skal udføre opgaven som delegeret bygherre, oplyser entreprenørfirmaet fra Skive på LinkedIn, og står derfor for projektering og udarbejdelse af udbuddet, som er sat i gang.

Videre om boligprojektet, som er navngivet Toftevænget, beskriver firmaet sig som ansvarlig for nedrivning af eksisterende erhvervsbygninger på grunden, projektering samt udførelse af de 5890 kvm boligprojekt.

Toftevænget er placeret på fire eksisterende matrikler i et ældre erhvervsområde, og det 15.750 kvm store lokalplanområde ligger omkranset af et ældre boligkvarter. Byggeriet skal ifølge Knudsgaards beskrivelse sikre, at boligbebyggelsen harmonerer med de umiddelbare omgivelser, samt at de grønne områder inviterer til ophold og være attraktive både for børn og voksne.

Etageboligerne bliver i størrelser fra 73 til 107 kvm. Der etableres adgang til boligerne fra svalegange via de fritlæggende trappe- og elevatortårnene, som beklædes med træ- eller grønne facader. Samtlige boliger får desuden altaner.

Som arkitekt er tilknyttet Andreas Ravn, mens ingeniør er Viborg Ingeniørerne.

Arbejdet ventes at køre frem til tidligt i 2025.

Flere år undervejs

Allerede i sin årsberetning for 2020/21 kunne Boligselskabet Fruehøjgaard fortælle, at Ikast-Brande Kommune havde principgodkendt byggeri af cirka 60 familieboliger på Toftevænget i Ikast, og at kommunen arbejdede på lokalplanen.

Forinden havde boligselskabet igennem et par år, sammen med erhvervsmanden Jan Egebæk, arbejdet på at realisere et byggeri på Toftevænget i Ikast.

Sidst i januar i år gav Ikast-Brande Byråd tilsagn om støtte til de almene boliger med en skema A-godkendelse. Her fremgik det, at de 64 almene boliger har en samlet beregnet anskaffelsessum på 131,5 mio. kr.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109