23948sdkhjf

Tre store butiksbyggerier bremses i Kolding

Regeringens plan om at ændre loven for detailhandel ser ud til at sætte en stopper for planerne om tre store udvalgsvarebutikker over 2.000 m² ved Kolding Storcenter.
Kolding Byråd besluttede sidste år en planstrategi, der giver plads til tre store udvalgsvarebutikker over 2.000 m² på arealer, der grænser op til Kolding Storcenter.

Beslutning blev truffet med udgangspunkt i den nuværende lov, men regeringens plan om at ændre loven for detailhandel ser ud til at sætte en stopper for planerne. Det har fået borgmester Jørn Pedersen til at fare i blækhuset og skrive til Miljøminister Ida Auken.

- Nu har vi arbejdet på dette med danske byggefirmaer, og så virker det tåbeligt, at regeringen vil ændre loven med tilbagevirkende kraft. Det gør det mere end vanskeligt at skabe udvikling og vækst, når reglerne løbende ændres. Jeg vil derfor opfordre til at ikke bare Kolding, men alle kommuner for lov at fuldføre den planlægning vi har sat i gang. Så loven kun gælder fremtidige projekter, siger Jørn Pedersen om baggrunden for kontakten til ministeren.

Tid og penge går tabt
Ifølge en pressemeddelelse på Kolding Kommunes hjemmeside vil en ændring af loven betyde, at både Kolding Kommunes arbejde og en investors arbejde og investering vil være spildt.

Ændringen af planlovens detailhandelsbestemmelser indgår i det forslag til ændring af planloven, som Regeringen har fremlagt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08