23948sdkhjf

Skanska udsætter projekter på mere end 20.000 kvm

Finansieringsudgifter, der ligger 200 til 300 pct. over budgettet, er én af årsagerne

Entreprenør- og udviklingskoncernen Skanska ville egentlig sætte gang i to kontorbyggerier på hver mere end 10.000 kvm i år, men det sker ikke. Høje byggeomkostninger, renteniveauer og markedsuro får koncernen til at trykke på pauseknappen.

Det skriver Børsen om kontorbyggerierne, som skulle opføres på ikke nærmere specificerede lokationer i København.

– Vi er ramt af generelle prisstigninger på vores bolig- og kontorprojekter på op mod 20 pct. på entrepriseomkostningerne. Sammenholdt med høje finansieringsudgifter, der ligger 200 til 300 pct. over budgettet, et afventende investormarked og usikkerhed om den fremtidige markedsværdi rammer det os hårdt. Vi har derfor projekter, der for et til to år siden var lønsomme med en acceptabel profit, som aktuelt ikke hænger sammen, siger adm. direktør i Skanskas danske gren, Peter Nymann, til avisen.

Skanskas beslutning står ikke alene

Domicilbyggeri bremset

Nordstern, fusionen af Casa og KPC, droppede ved starten af året planer om seniorboliger og kontordomicil i Søborg. Forklaringen var et ændret marked.

- Forklaringen, vi har fået, er, at det ikke længere er et økonomisk rentabelt projekt, fordi markedet har ændret sig. Det er vi selvfølgelig kede af og ærgerlige over. Vi synes, det var et rigtig godt og flot projekt på en central beliggenhed. Men vi har selvfølgelig også en forståelse for, hvis de ikke ser en økonomi i det længere, siger Gladsaxes kommunaldirektør, Ulrich Schmidt-Hansen, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Byggeriet af de 6.000 kvm skulle være startet i første kvartal 2023, og at byggeriet, som virksomheden selv ville flytte ind i, skulle stå færdigt i fjerde kvartal 2024.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11