23948sdkhjf

Gammel papirfabrik bliver til nyt boligområde

301 lejeboliger vokser frem på industrigrund ved Odense Å

Omdannelsen af Dalum Papirfabrik til et helt nyt boligområde i Odense tager nu for alvor form.

MT Højgaard Property Development som bygherre og Raunstrup som entreprenør har netop været værter ved rejsegildet på de første bygninger, der skal rumme i alt 301 lejeboliger. Allerede til marts er de første 69 lejligheder klar til indflytning.

Det er MT Højgaard Property Development, der står for at omdanne det tidligere fabriksområde ned til Odense Å til en bydel.

Fejringen gjaldt bygningerne Klippesalen I og II samt Hollænderen i den nordlige ende af bydelen på det gamle fabriksområde ned til Odense Å. De første etaper kommer til at rumme i alt 94 lejelejligheder, hvoraf de første altså er indflytningsklare til marts - og bygningerne afleveres før tid.

Disse første dele af bydelen opføres i samme højde som den daværende papirfabrik for så at trappe ned til to etager i de øvrige bygninger mod syd.

I alt kommer Dalum Papirfabrik til at rumme mere end 442 boliger fordelt på lejelejligheder, rækkehuse, ejerlejligheder og seniorboliger. Oven i hatten kommer dagligvarebutik, p-hus og flere grønne områder. Området ventes fuldt udbygget sidst i 2024.

Dalum Papirfabrik

Dalum Papirfabrik startede sin produktion op i 1875. Produktionen blev indstillet i slutningen af 2012.

Den nye bydel på grunden kommer til at bestå af dels nybyggede boliger, og dels dele af den eksisterende bygningsmasse, ligesom man bevarer den gamle fabriks ikoniske shedtage ud mod Dalumvej, hvor der indrette dagligvarebutik samt parkeringshus.

Dalum Papirfabrik kommer til at rumme over 442 boliger fordelt på 301 lejelejligheder, 63 rækkehuse, 20 eksklusive ejerlejligheder og 58 seniorboliger. Hertil kommer der dagligvarebutik, parkeringshus fælleshus, naturlegepladser og flere grønne arealer.

Bag bydelen står MT Højgaard Property Development. C.F. Møller er arkitekt.

Dalum Papirfabrik ventes at være fuldt udbygget i slutningen af 2024.

Kilde: MT Højgaard Property Development

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094