23948sdkhjf

Boligforening og privat bygherre går efter 161 nye boliger

Godkendelse til byggeri ved Bosager i Sønderborg

Ejeren af en grund ved Bosager i Sønderborg vil gerne sælge til en bygherre, som sammen med en boligforening vil opføre almene og private boliger på grunden. 61 almene boliger som lejligheder og rækkehuse samt 100 private lejligheder er der tale om.

Nu har økonomiudvalget i Sønderborg Kommune så givet en principiel godkendelse af kommunal grundkapital til opførelse af de 61 almene boliger, oplyser kommunen uden at komme ind på, hvem hverken den private bygherre eller almene boligorganisation er.

Byggesummen for de 61 almene boliger ventes at være cirka 134 mio. kr., og da boligforeningen ønsker en bevilling på af kommunal grundkapital svarende til 12 pct. af anskaffelsessummen, bliver der tale om 16-17 mio. kr. kroner.

Byrådet skal senere tage stilling til den endelige godkendelse og finansiering af boligforeningens projekt.

Mens de almene boliger fordeler sig på 39 lejligheder på cirka 104 kvm og 22 rækkehuse i to plan på cirka. 110 kvm, skal de 100 private lejligheder opført i fem punkthuse på hver fem etager.

Da der siden 2006 har været en lokalplan for boliger i fem etager i området, som kommer til at hedde Christiansparken, vurderes der fra kommunal side ikke at være behov for en ny lokalplan for området.

Ønsket er at sætte gang i byggeriet af de almene boliger i år eller næste år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078