23948sdkhjf

12 skoler i Favrskov energirenoveres

Favrskov Kommune sender et såkaldt ESCO-projekt i udbud, hvor 12 af kommunens skoler skal analyseres og senere energirenoveres.
I udbuddet søges en privat ESCO-leverandør, der sammen med Favrskov Kommune skal analysere de 12 skolers 100.000 m² bygningsareal for at afdække, hvor og hvordan der kan spares på energien.

Senere går selve renoveringen af bygningerne i gang, hvor der i arbejdet med at sænke energiforbruget blandt andet vil blive set på opgaver som installation af nye lamper, nye vinduer, bedre isolerede vægge og renoverede varmeanlæg.

- Vi forventer at investere et tocifret millionbeløb i vores skolebygninger. Dermed får vi i samme ombæring bedre bygninger, vi nedbringer energiforbruget, og forhåbentlig får vi skabt arbejdspladser. Det viser erfaringen i hvert fald fra blandt andet Middelfart Kommune, hvor ESCO-projektet også er kommet de lokale håndværkere til gode, forklarer Nils Borring borgmester i Favrskov Kommune.

Følger tidligere investeringer
Favrskov Kommune har i perioden 2008-2012 allerede investeret ca. 20 mio. kr. i energirenovering af kommunale bygninger, blandt andet i ventilations- og belysningsanlæg, udskiftning af energipumper og opsætning af solcelleanlæg. Den samlede investering har betydet, at kommunen hvert år sparer 2,3 mio. kr. på driftsbudgettet til el, vand og varme.

Opgaven, der sendes i udbud, omfatter analyse, projektering og udførelse af bygge- og anlægsarbejder, der sænker energiforbruget på de 12 skoler. Første fase i projektet er en prækvalifikation til et ESCO-udbud.

Prækvalifikationen løber fra 10. oktober 2012 til 19. november 2012.

Find udbudsmaterialer og læs mere på: www.favrskov.dk .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078