23948sdkhjf

"Historisk høj" vækst: Mere end 1.000 ekstra ansatte hos rådgiverne

Sammensætningen af medarbejdergruppen er under forandring

Mere end 1000 nye kolleger i branchen - heraf cirka halvdelen ingeniører.

Sådan lyder et nøgletal i en ny medarbejderstatistik, som Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, har udarbejdet for de danske rådgivende ingeniørvirksomheder.

Væksten – som FRI betegner ”historisk høj” kommer vel at mærke i et marked, hvor rådgiverne på linje med mange andre brancher har store udfordringer med rekruttering.

– Vi har ikke set en sammenlignelig vækst i antallet af nye kolleger i al den tid, vi har ført disse statistikker, siger adm. direktør i FRI, Henrik Garver.

Han peger også på, at der er tale om en netto tilvækst:

– Vores medlemmer har også medarbejdere, der er gået på pension, og der er som altid en del, der skifter job internt i branchen. Så den samlede rekrutteringsindsats er meget større end de cirka 1000 personer, der er kommet til.

I alt beskæftiger foreningens medlemsvirksomheder i dag 13.924 personer i Danmark, hvilket er en stigning på 7,8 pct. i forhold til året før.

Flere forklaringer

Som forklaring på, at de rådgivende ingeniørvirksomheder er lykkedes med at trække så mange nye folk til, peger Henrik Garver på flere steder. Først virksomhedernes mange års arbejde med diversitet og ligestilling.

– Man kan også se på sammensætningen af de nye medarbejdere, at den rådgivende ingeniørbranche er et sted for mange andre end den klassiske ingeniør, siger FRI-direktøren, som henviser til, at næsten halvdelen af de nye kolleger har andre lange eller mellemlange uddannelser:

– Og det er godt, for de løsninger rådgivende ingeniørvirksomheder designer, er ikke ”teknik i et vakuum”. Det er løsninger, der indgår i en social og samfundsmæssig kontekst. Det er løsninger, der blandt andet håndterer klimaforandringer, bæredygtighed, mobilitet og forsyningssikkerhed.

Ingeniører udgør 56 pct. af de ansatte hos de danske rådgivere. 16 pct. har øvrige lange uddannelser – blandt andet jurister og arkitekter – og 22 pct. har andre mellemlange uddannelser. De sidste 6 pct. har korte uddannelser.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094