23948sdkhjf

Ny ballade om havneudvidelse: Byrådsmedlem føler sig ført bag lyset

En ny kontrovers om en foreslået havneudvidelse er brudt ud i Aarhus Byråd. Kritiker mener, at han og andre er blevet ført bag lyset.

Krigen om en mulig udvidelse af Aarhus Havn vil tilsyneladende ingen ende tage.

Efter langstrakte diskussioner skulle de afsluttende forhandlinger mellem partierne i byrådet begynde i den kommende uge, men nogle partier har allerede tyvstartet dem. Det skriver TV2 Østjylland.

Det mener løsgænger Jakob Søgaard Clausen, der nu retter en hård kritik imod borgmester Jacob Bundsgaard (S).

- Det er da magtarrogance ud over alle grænser bare at afholde politiske forhandlinger med vennerne og så foregive, at de reelle politiske forhandlinger først starter senere, skriver han i opslag på Facebook.

Borgmesteren afviser dog kritikken og kalder det helt naturligt at mødes med de andre partier.

Årsagen til kontroversen er, at byrådets politikere ifølge Jakob Søgaard Clausen den 27. januar modtog omkring 300 sider, der inkluderede rapporter, analyser og anbefalinger fra et borgerpanel.

To dage senere skulle byrådet så have startet på forhandlinger om, hvordan en en udvidelse af havnen kan se ud.

Det var dog alt for kort tid til at forberede sig ordentligt, mente en række kritikere i byrådet, herunder Jakob Søgaard Clausen, og borgmesteren udsatte derfor forhandlingerne til den 7. februar.

Men i løbet af denne uge begyndte løsgængeren at høre noget fra sine politiske kolleger.

- Jeg hører fra flere partier, at de har været til forhandlinger og har mødtes med borgmesteren. Det undrer mig noget, når vi har fået at vide, at det først er på tirsdag, vi har fået at vide, vi skal mødes til forhandlinger, siger Jakob Søgaard Clausen.

Han kalder det 'et rigtig dårligt' udgangspunkt for forhandlingerne og siger, at han vil tage det op til de officielle forhandlinger, når de starter tirsdag.

Hvordan kan det være, at det står klart for dig, at det er forhandlinger og ikke bare drøftelser eller snakke?

- Af gode grunde kan jeg jo ikke tale om, hvad de har talt om på mødet. Det er blandt andet det, der er problematisk.

- Partierne kommer fra både højre og venstre side, og alle partier støtter en havneudvidelse i en eller anden form. De får nogle informationer, vi andre ikke får, siger Jakob Søgaard Clausen og tilføjer:

- Det er ikke forbudt at mødes, og borgmesteren må indkalde, hvem han vil, men man skal ikke foregive, at forhandlinger først starter tirsdag (den 7. februar, red.), hvis man kører et andet løb ved siden af.

Men der er vel en mulighed for, at de ikke har aftalt noget, der ændrer noget væsentligt for jer i de kommende forhandlinger?

- Som jeg hører, havde de konkrete drøftelser om størrelse og forskellige andre forhold. Så for mig lød det til at være meget konkret, siger Jakob Søgaard Clausen.

Borgmester: Et sonderingsmøde

TV2 Østjylland har søndag kontaktet borgmester Jacob Bundsgaard (S) for en kommentar til kritikken. Han afviser urent trav og kalder det "naturligt", at han mødes med andre partier.

- Afholdelsen af et sonderingsmøde i sidste uge er vist ganske langt inden for vores almindelige demokratiske spilleregler. Ligesom Jakob Søgaard mødes med andre partier, så er det naturligt, at Socialdemokratiet mødes med andre partier, skriver borgmesteren i en sms.

Jacob Bundsgaard tilføjer, at han altid holder møder med forskellige partier inden afsluttende forhandlinger.

Den udlægning formilder dog ikke Jakob Søgaard Clausen, der ikke mener, det er inden for spillereglerne.

- For det første fordi der er tale af en bred kreds af partier, og for det andet fordi borgmesteren havde meddelt, at forhandlingerne var flyttet.

- Og som jeg har fået fortalt det, så deltog der embedsmænd i mødet, og der kom et konkret bud på bordet i forhold til, hvor stor en havneudvidelse kunne se ud. Det har karakter af egentlige forhandlinger, svarer han.

På trods af optakten til forhandlingerne nærer Jakob Søgaard Clausen stadig et håb om, at der kan blive ændret i planerne for havnen, så det ikke bliver til den 100 hektar store udvidelse, der er blevet lagt frem.

- Hvis vi skal være tro mod den borgerproces og det borgerpanel, der har været, så kan vi ikke vedtage den udvidelse, der ligger på bordet nu. Jeg har en tro på, at man som politiker lytter til borgerne, siger han.

I stedet foreslår Jakob Søgaard Clausen, at byrådet udskyder beslutningen nogle år og prøver at gøre brug af alternativer til havneudvidelsen indtil da.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109