23948sdkhjf

Årets Arne er uddelt: Børnehus løber med hæder

BBP Arkitekter står bag Børnehuset Egedammen, som blandt andet roses for at give kommende generationer nogle af deres første oplevelser med arkitektur

Blandt fem nominerede er Børnehuset Egedammen kåret som vinder af Årets Arne 2023. 

Bag kåringen står Arkitektforeningen København, der årligt siden 2007 har uddelt prisen. 

Den er opkaldt efter den danske arkitekt Arne Jacobsen, som blandt andet står bag værker som Nationalbanken og Rødovre Rådhus, og gives til opførte værker, som har løftet arkitekturen i hovedstadsområdet i det forgange år.

I motivationen fra juryen lyder det, at børnehuset er et "meget ærligt byggeri" og en arkitektur, som er med til at give kommende generationer nogle af deres første oplevelser med rum, farver og konstruktion.  

Huset er allerede taget i brug af flere end 120 børn og 25 medarbejdere.

BBP Arkitekter står bag Børnehuset, som er et af to, tegnestuen har opført i Gladsaxe i samarbejde med blandt andre Thing Brandt Landskab og Gladsaxe Kommune.

Hos arkitekten er man ikke overraskende glad for hæderen:

- Årets Arne er en af de mest ærefulde priser, man kan modtage. Det er en ren arkitekturpris – som ovenikøbet er givet af primært unge arkitekter. Desuden er det en ærlig pris, fordi den ikke har sponsorer eller andre interesser i bag sig. Det er stort, siger Ebbe Wæhrens, partner og arkitekt i BBP Arkitekter, i en pressemeddelelse. 

Byggemarked får Lille Arne

Samtidigt med Store Arne er Havnens Hænder blevet hædret med initiativprisen Lille Arne 2023 for deres biobaserede byggemarked på Refshaleøen

Projektet roses for at gå forrest i den grønne omstilling og udbrede tilgængeligheden til biobaserede materialer.

De tre partnere bag byggemarkedet, Mikkel Damgaard Nielsen, Karl Nørgaard og Magnus Henrique, håber, prisen kan give et tættere forhold mellem Havnens Hænder og landets arkitekter.

- Det er fra jer ideerne kommer, og det er her planerne lægges, og det er i samarbejdet mellem alle parter i byggeriet løsningerne skal findes. Vi vil fortsætte med at dele viden, udvikle løsninger og skabe projekter indenfor det bæredygtige byggeri i 2023, nu med en Lille Arne under armen, lyder det.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094