23948sdkhjf

Virksomheder dumper i likviditetsstyring

I over tre ud af fire virksomheder har man ikke styr på virksomhedens likviditet, og det betyder, at virksomhedernes handlemuligheder indskrænkes så meget, at det truer deres konkurrenceevne.
Ikke alene har verdens største virksomheder ikke ordentligt styr på deres likviditet, men de misser også besparelsesmuligheder på op til 1 milliard dollars om året – hver.

Dét viser en undersøgelse af de såkaldte Global 1000 virksomheder, foretaget af managementvirksomheden The Hackett Group, der til daglig rådgiver om procesforbedringer.

Regneark frem for dialog
Undersøgelsen viser, at de fleste virksomheder ikke er i stand til at se blot tre måneder ind i fremtiden. Disse virksomheder benytter sig stadig af regneark til forecasting i stedet for at etablere en aktiv dialog med virksomhedens forretningsenheder, leverandører og kunder.

I 85 af de undersøgte virksomheder kunne kun 22 procent forecaste likviditeten to til tre måneder ud i fremtiden med 5 procents nøjagtighed. Mindre end halvdelen kunne forecaste deres salg med samme nøjagtighed, viste analysen.

Blandt de undersøgte virksomheder kunne kun én af hver fjerde virksomhed nedbringe deres omkostninger til salg og administration, så de svarede til et tilsvarende fald i omsætningen.

Drop de gammeldags systemer
Ifølge The Hackett Group er disse virksomheder gået glip af op til 1 milliard dollar årligt i besparelser som de ellers kunne have høstet med fleksible og fremadskuende økonomisystemer.

Basware – der leverer softwareløsninger til styring af økonomiske processer – skyder skylden på de gammeldags økonomisystemer, der bygger på historiske data.

- Det er vigtigt at få etableret økonomiske systemer, der er bedre til at kigge fremad end at blive ved at hænge fast i de gammeldags systemer, der bygger på gårsdagens økonomiske information, siger Henrik Hasselbalch, VP i Basware.

Han uddyber:

- Det er kun ved at få et præcist overblik over pengestrømmene i realtid, at en virksomhed kan opnå en tilstand af finansiel fleksibilitet. Kun herved kan den træffe beslutninger, der ændrer omkostnings-grundlaget, så det passer til perioder med både op- og nedgang i omsætningen. Noget meget få organisationer kan påstå, at de kan. I stedet sker der det vi ofte ser for tiden; virksomhederne reagerer på nedgangstider ved at fyre medarbejdere. Og det vil ofte gøre det svært for dem at reagere hurtigt, når markederne vender.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078