23948sdkhjf

Kommune modsiger udvikler: Ingen tilladelse til strandhotel

Samsø Kommune har ikke udstedt nogen landzonetilladelse til nyt ø-hotel 

Samsø Strandhotel er ikke så tæt på realisering, som det tidligere er fremgået i flere medier – også i disse spalter i artiklen ”Glæde i vandkanten: Tommel op til hybrid-badehotel”.

Folkene bag hotelplanerne ud til Sælvigbugten på Samsøs vestside annoncerende ellers, at landzonetilladelsen var i hus med ordene ”Et afgørende skridt på vej mod realiseringen af drømmeprojektet!” på Samsø Strandhotels LinkedIn-side.

I forvejen havde projektfolkene sat flueben ved Kystdirektoratet, Bolig- og planstyrelsen samt Kommunalbestyrelsen på Samsø.

– Så er det ”bare” almindelig sagsbehandling for at det kan lykkes – for der er truffet politisk beslutning allerede, lød det også fra projektfolkene.

Kommune og Kystdirektoratet modsiger projektfolk

Der var bare det problem, at man ikke kendte noget til en landzonetilladelse for hele hotellet i Samsø Kommune. Derfor tog kommunen det skridt at udsende en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at der ikke var modtaget en ansøgning om etablering af et strandhotel, men derimod om etablering af 10 ferieboliger i eksisterende bygning (cementfabrikken).

”Samsø Kommune har ikke udstedt nogen landzonetilladelse, da ansøgningen afventer en dialog hos ovennævnte myndighed (Kystdirektoratet, red.),” lyder det blandt andet i pressemeddelelsen, hvor kommunen også påpegede, at man ikke var bekendt med, at der har været en dialog med Kystdirektoratet om projektet.

Hos Kystdirektoratet lyder der lignende overfor dr.dk fra områdechef i kystzoneforvaltningen, Hans Erik Cutoi-Toft: Der er ikke kommet en ansøgning.

– For, at der kan sættes et flueben ved Kystdirektoratet, kræver det, at der kommer en ansøgning, vi kan forholde os til. Det har vi ikke fået. Det flueben er en smule tidligt sat, siger han og understreger, at en tilladelse til at bygge et hotel inden for strandbeskyttelseslinjen kræver en dispensation:

- Strandbeskyttelseslinjen er en forbudszone, så som udgangspunkt må man ikke noget som helst. Der er en række undtagelser til mindre anlæg og noget, der støtter friluftslivet, men konstruktioner af den her størrelse dispenseres der normalt ikke til, siger Hans Erik Cutoi-Toft til dr.dk.

Bagmand beklager og afviser

Pengene til hotelprojekter kommer fra en investorkreds fra eller med forbindelse til øen i Kattegat. Og med efterårets opslag blev der også henvist til, at man kunne købe aktier i hotelprojektet.

Lasse Kronholm beklager nu overfor Danmarks Radio, at meldingen om landzonetilladelsen kan misforstås, og han bedyrer, at det ikke var del af projektfolkenes markedsføring til salg af aktier.

– Vi kan se på vores trafik på hjemmesiden, at den hænger sammen med vores annonceringer. Derinde ligger masser af materiale, vi har fået udarbejdet af specialister og rådgivere, som man skriver under på at have læst og forstået. Så inden man køber aktier i projektet, skal man læse en mængde materiale, som vi har fået udarbejdet, siger Lasse Kronholm.

Blander bade- og spahotel

Strandhotellet på Samsø er tegnet af Loop Arkitekter i samarbejde med SLA, og beskrives af førstnævnte som ”et lyst og let nordisk strandhotel i enkle rammer og med gode og stemningsfulde lysindfald". Byggeriet er således tegnet med træfacader og med lyse betongulve og interiør i træ.

Hotellet skal have 27 værelser og betegnes som en hybrid mellem et dansk badehotel og et spahotel. Strandhotellet skal have restaurant, vinbar, pejsestue, fitness - og både rooftop spa og spa i kælderen. Derudover behandlerrum og yogastudio placeret som mobile enheder i terrænet.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.115