23948sdkhjf

Industriområde bliver til guld-boliger i Rødovre

Knust beton fra erhvervsbyggeri danner grundlag for grøn bykerne med boliger til familier vest for København

På en grå og regnfuld januardag kan det være svært at få øje på, men i Rødovre forvandler man i disse år  triste erhvervsområder til attraktive boligområder for familier i alle aldre.

Visionen er en mere grøn bykerne med byliv og rekreative områder. Og et rejsegilde forleden i Erantishavens 83 boliger et godt eksempel.

Sådan lød i hvert fald en af pointerne fra Rødovres borgmester Britt Jensen (S), da hun deltog i rejsegildet:

– En ting er at sidde i Kommunalbestyrelsessalen og træffe beslutninger. Noget helt andet er at se planerne blive til virkelighed: Mursten, bygninger, grønne områder, som bliver til endnu flere gode hjem for mange mennesker i Rødovre, siger Britt Jensen ifølge en pressemeddelelse.

Bag projektet står investeringsselskabet CapMan og entreprenør- og udviklingsselskabet Nordstern, hvis ene fusionsdel, Casa, var part, da der blev taget hul på projektet i april sidste år.

Guld og genbrug

Miljø er et gennemgående tema i Erantishaven, som bliver certificeret DGNB Guld.

Et af tiltagene er, at betonen fra det gamle erhvervsbyggeri bliver knust og udnyttet som bærelag på byggepladsen og under de fremtidige belægninger. Det svarer ifølge folkene bag til cirka 1000 ton beton, som bliver genanvendt på stedet.

På samme måde bliver de eksisterende belægninger genbrugt i anlægsprojektet, mens byggeledelsen slår sig ned i den eksisterende bygning for at spare på ressourcerne.

Erantishaven ligger centralt i Rødovre i et område tidligere præget af erhverv. Holder planen står boligerne klar til indflytning i september 2023.

Erantishaven i Rødovre

  • Omfang: 83 boliger
  • Bygherre: CapMan og Nordstern (tidligere Casa)
  • Ejendomsudvikler: Nordstern (tidligere Casa)
  • Totalentreprenør: Nordstern (tidligere Casa)
  • Ingeniør og Landskabsarkitekt: Sweco
  • Arkitekt: Norconsult

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111