Høje krav til investorer og bygherrer i ny Ballerup-by
Ambitionerne fejler ikke noget for den nye by Kildedal, der skal udvikles over de næste 10 til 15 år rundt om Kildedal Station i Ballerup Kommune. Byen vil sætte nye standarder indenfor biodiversitet, byliv, fællesskaber og bæredygtige tiltag.
Kommende investorer og bygherrer stilles overfor målsætningerne i et kvalitetsprogram, som netop er udgivet af arealudviklingsselskabet Kildedal P/S, der er ejet af Ballerup Kommune og Pensiondanmark i fællesskab.
– I programmet giver vi klare anvisninger til kommende bygherrer og investorer om, hvordan de skal bygge for at indfri vores ambitioner for Kildedal. De skal vælge materialer, som patinerer smukt og har et lavt CO2-forbrug, og samtidig dyrke biodiversiteten, fremme fællesskab og invitere kunsten ind som en integreret del af byudviklingen, siger projektdirektør for Kildedal P/S Tim E. Halvorsen i en pressemeddelelse.
– Alle skitseprojekter skal godkendes af vores bestyrelse for at sikre, at der ikke bliver slækket på ambitionerne undervejs i processen, tilføjer han.
Byen Kildedal
Kildedal bliver bygget omkring Kildedal Station i Ballerup Kommune de næste 10 til 15 år. Byen bliver på 44 hektar og får boliger, erhverv, butikker, daginstitutioner, kulturtilbud og et bevægelseshus.
Byen befinder sig mellem det åbne land og den tætte by og har med bagmændenes ord en bæredygtig tilgang til livet og naturen.
De første byggeprojekter forventes at gå i jorden i 2024.
Kilde: Kildedal P/S
I PensionDanmark er der glæde over det nye kvalitetsprogram. Arbejdsmarkedspensionsselskabet fremhæver i særlig grad indsatsen for at bevare og styrke biodiversiteten i og omkring den spirende by og kravet til byggerierne om en maksimal udledning på 8,5 kg CO2 per kvm om året. Ifølge Kildedal P/S er det cirka 30 pct. mindre end de nuværende regler i bygningsreglementer for nyt byggeri.
– Vi vil skabe en by i balance, hvor mennesker kan leve i tæt samspil med naturen, dyrke en mere bæredygtig livsstil og indgå i meningsfulde fællesskaber. Derfor er vi glade for, at vi nu kan præsentere et så ambitiøst program til Ballerup Kommune og de mange mennesker, som skal leve og arbejde i Kildedal fremover, lyder det fra ejendomsdirektør i PensionDanmark Marius Møller.
Kildedal ventes udviklet i etaper over 10 til 15 år og ende med at have 10.000 arbejdspladser og 2.000 boliger. Helhedsplanen for området er udformet, så byen kan udbygges med en høj grad af fleksibilitet. Den er derfor tegnet op i 12 mindre delområder, hvor byens enkelte kvarterer kan opføres uafhængigt af hinanden med igangsætning af et eller to kvarterer ad gangen.