23948sdkhjf

MT Højgaard lander bankbyggeri til 481 millioner

I to år har Arbejdernes Landsbank udviklet og projekteret et nyt fælleshus til bankens stabsfunktioner fra København og Glostrup. 

Både MT Højgaard Danmark og MT Højgaard Projektudvikling har i en lang periode været del af dette arbejde, og nu har førstnævnte så underskrevet kontrakt på den afsluttende projektering og opførelsen, oplyser MT Højgaard på sin hjemmeside.

Projektet opfører vi i en totalentreprise til en værdi af 481,5 mio. kr. 

Fælleshuset bliver bygget på Sluseholmen 3 i Københavns Sydhavn med en ambition om DGNB Platin. Alt i alt bliver byggeriets bruttoetageareal 15.925 kvm.

- I kontrakten skriver bygherren, at udviklingen af AL-Huset er udført i et tæt og åbent samarbejde mellem bygherren og entreprenøren, og det kan vi bekræfte. At vi bliver valgt til uden konkurrence på sådan en sag, beviser igen, at de store private kunder i markedet har fået øjnene op for det transparente samarbejde, og ved at MT Højgaard Danmark er blandt de skarpeste til at føre det ud i livet, siger Martin Lose, der er sektionsdirektør i Byggeri Øst, i pressemeddelelsen.

AL-huset

Arbejdernes Landsbank samler sine stabsfunktioner fra København og Glostrup i et nyt fælleshus i Københavns Sydhavn. 

Byggeriets bruttoetageareal er 15.925 kvm og bygges med en ambition om DGNB Platin.

Bygherre: Arbejdernes Landsbank 

Projektudvikler: MT Højgaard Danmark og MT Højgaard Property Development

Rådgivende ingeniør: Sweco

Arkitekt: Over Byen Arkitekter og Tekt A/S

Kilde: MT Højgaard Danmark

Sagen er blevet udregnet og optimeret løbende gennem en periode, hvor globale påvirkninger har skabt flere usikkerheder i branchen som helhed. 

I 15 måneder har MT Højgaard Danmark styret arkitekter og ingeniører, for at nå frem til et færdigt projekt. En åben kalkulation og dialog med bygherren hele vejen har ifølge entreprenørkoncernen været en stor del af opskriften på at få projektet realiseret i en turbulent tid.

Samarbejdsprojekt i koncernen

Det er MT Højgaard Danmarks søstervirksomhed MT Højgaard Property Development, der ejede én af grundene ved Sluseholmen, som byggeriet nu skal opføres på. 

– Det er en mangeårig tilstedeværelse i Sydhavnen fra vores side, der nu bindes en sløjfe på i tæt og konstruktivt samarbejde med Arbejdernes Landsbank og MT Højgaard Danmark, siger en tilfreds Mads Bøgelund Lauritzen, adm. direktør i MT Højgaard Property Development.

Aftalen er den først underskrevne af to mulige større kontrakter for Arbejdernes Landsbank i den kommende tid.

Byggeriet af huset på Sluseholmen er kommet godt fra start, og projektet afleveres i foråret 2025.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141