23948sdkhjf

Tri vinder150 børn stor daginstitution i Vestjylland

Holstebro Kommune har valgt arkitektfirmaet Frost Larsen A/S som totalrådgiver på opførelse af en ny daginstitution til 148 børn i Halgård ved Holstebro, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Den nye daginstitution i Halgård er tænkt som en moderne fortolkning af det klassiske gårdmotiv med naturen i centrum, og konkurrenceforslaget, netop navngivet ”Med naturen i centrum”, er udført i samarbejde med ABC - Rådgivende Ingeniører og Lytt Architecture, oplyser Frost Larsen på LinkedIn.

Daginstitutionen får et bygningsareal på 1700 kvm tæt på skolen.

I udbuddet har Holstebro Kommune for første gang stillet krav til bæredygtighed. Byrådet har således ønsket et byggeri, som lever op til det reducerede CO2-krav, som forventes at gælde i Bygningsreglementet fra 2027 og stillet krav om at indre overfladematerialer skal være indeklima-certificerede.

Orientering inden udbud

Udbuddet har været gennemført som et konkurrenceprojekt, hvor tre rådgiverkonsortier leverede forskellige forslag til løsning af den stillede opgave.

- For Børne- og Familieudvalget har det været rigtigt spændende at se tegninger og illustrationer undervejs i projektet. På den måde har udvalget set flere forskellige bud på, hvordan vores ambitioner for det gode børneliv i dagtilbud kan se ud, siger udvalgsformand Klaus Flæng i pressemeddelelsen.

Ifølge platformen til overvågning af byggeprojekter og udbud, Projektagenten, var de prækvalificerede hold - ud over vinderteamet -  Hvam Arkitektkontor med underrådgivere Jaja Architects og Drias Rådgivende Ingeniører samt Sweco Danmark.

Inden arbejdet med selve opførelsen af bygningen sendes i udbud, vil der blive afholdt et orienteringsmøde, hvor rådgiverne og kommunen sammen vil redegøre for de bæredygtighedstiltag, der vil være indarbejdet i projektet. Målet er, at interesserede håndværkere og entreprenører på forhånd kender til eventuelt nye byggeteknikker, nye byggematerialer eller genbrug af brugte byggematerialer, som udbuddet kommer til at indeholde.

Nu er der stand-still periode, inden kontrakten kan endeligt underskrives, hvilket forventes at ske inden jul.

Byggeriet forventes at gå i gang efter sommerferien 2023 og er planlagt til at stå klar til indflytning ved udgangen af 2024.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.103