23948sdkhjf

Treenigt rejsegilde på toppen af Bispebjerg

Helt oppe på taget af det, der snart bliver Nyt Hospital Bispebjer, er den allersidste cement nu placeret. Onsdag formiddag svingede regionsrådsformand i Region Hovedstaden Lars Gaardhøj (S) og Matija Zorzut fra Rizzani de Eccher, totalentreprenøren på byggeprojektet, spartlen under en fin ceremoni i novembervinden.

Der var nemlig rejsegilde. Og det blev en festlig markering efter de traditionelle forskrifter på både nordisk, irsk og italiensk facon, skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Placeringen af cementen er en irsk tradition, mens den almindelige rejsegilde-krans var flettet af olivengrene i stedet for gran eller halm. På den måde fik Rizzani, et italiensk firma, også lidt grønt fra deres moderland ind i seancen.

– Vi er her for at fejre. Både samarbejdet med entreprenøren, arbejdernes indsats, og i sidste ende den gode behandling, vi kommer til at tilbyde her. Men det er jeres dag – arbejdere fra 20 lande, der har knoklet for at nå hertil, sagde regionsrådsformand Lars Gaardhøj i rammerne til det, der snart kommer til at udgøre flere operationsstuer.

Medvind til konstruktionen

Ifølge gammel tro er rejsegildet en måde at sikre, at ånderne i træet – eller det byggemateriale, man nu benytter – giver medvind til den konstruktion, de bærer. En slags kontrakt på god stemning og holdbarhed.

Ole Kristian Bottheim, vicedirektør i Center for Ejendomme, ønskede byggeriet lykke til på både dansk, norsk og italiensk:

– Det er en fantastisk følelse at stå her i det, der bliver et unikt nyt hospital for 500.000 københavnere. I Center for Ejendomme bygger vi med omtanke. Bygninger, der skaber værdi for samfundet - for patienter og pårørende og vores hospitalspersonale.

At dømme efter de fremmødtes veltilfredshed efter ceremonien, kan man vist godt kalde gildet for en succes. Der var i hvert fald glade miner, da der efterfølgende blev budt på pølser og varme drikke til at jage den snigende sibiriske kulde på flugt.

​Nyt Hospital Bispebjerg bygges frem mod 2026. Det nye hospital er en 77.500 kvm stor ny tilføjelse til det eksisterende hospital, der blandt andet omfatter ensengsstuer, en fælles akutmodtagelse, intensiv afdeling, røntgen og operationsgang og kvinde-barn funktioner.

Region Hovedstadens Center for Ejendomme er bygherre. Rizzani de Eccher er totalentreprenør på projektet.

Læs mere om rejsegilde på Building Supplys søstermedie Licitationen: God kemi og færre siloer på Bispebjerg Hospital

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109