Grønt lys til projektering af hospitalsbyggeri til 655 millioner
Regionshospitalet Randers fik onsdag 23. november grønt lys af regionsrådet til at tage hul på projekteringen af Etape 3C i generalplanen for om- og tilbygning af hospitalet, skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse.
Rammen for Etape 3C - inklusiv afledte projekter - er tidligere budgetteret til 655 mio. kr. Projekteringen frem mod nyt dispositionsforslag forventes at koste 14,5 mio. kr.
Etape 3C indebærer opførelsen af en ny bygning, der indeholder en ny operationsgang, intensiv, opvågning, neonatal, fødeafdeling og to sengeafsnit. Nybyggeriet erstatter to eksisterende bygninger, der i dag rummer blandt andet Dialysen og Børn og Unge Dagklinik.
Hospitalet vil i de kommende måneder, i samarbejde med bygherrerådgiver, udarbejde et dispositionsforslag for Etape 3C.
Cowi og Arkitema er valgt som bygherrerådgiver i forbindelse med et udbud tidligere i processen.
Om- og tilbygning af Regionshospitalet Randers
- Regionsrådet godkendte i november 2020 en revideret generalplan for Regionshospitalet Randers. I oktober 2020 godkendte regionsrådet programoplæg for etape 3, samt en projekteringsbevilling til projektet.
- Der blev i Budget 2021 og 2022 prioriteret midler til projektet.
- På grund af udfordringer med statik har det været nødvendigt at kigge på alternativer til den eksisterende generalplan. Dette har blandt andet resulteret i, at etape 3 er blevet opdelt i mindre etaper.
- Etape 3C indeholder nedrivning af eksisterende bygninger samt en ny bygning bestående af en ny operationsgang, intensiv, opvågning, neonatal, fødeafdeling og to sengeafsnit.
- Cowi og Arkitema er valgt som bygherrerådgiver i forbindelse med et udbud tidligere i processen.
Kilde: Region Midtjylland
Projekteres samlet og etapeopdelt
I aftalen for budget 2023 i Region Midtjylland konstaterede forligsparterne, at der med den nuværende anlægsramme ikke er mulighed for at rumme en samtidig gennemførelse af Etape 3C for Regionshospitalet Randers og byggeriet af en ny psykiatri i Viborg. Derfor har forligsparterne ønsket at se på mulighederne for en eventuel etapeopdeling af de to projekter.
Projekteringen vil derfor køre i to spor, dels for ét samlet byggeri, dels for et etapeopdelt byggeri. En etapeopdeling vil få konsekvenser for tid og økonomi i byggeprocessen og i forhold til udgifter til drift og vedligehold.
Satser på hovedentreprise
Sideløbende med projekteringen udarbejder hospitalet udbudsstrategi og udbudsmaterialet til næste fase. Der planlægges efter, at projektet skal udbydes i totalrådgivning og hovedentreprise.
Dispositionsforslaget forventes færdigt i juni 2023, så det kan behandles i regionsrådet i forbindelse med budget 2024.
Projektet skal følge regionens 'Designguide for bæredygtigt byggeri'. Der søges derfor efter, at byggeriet opnår den bæredygtige certificering DGNB Hjerte i guld.