23948sdkhjf

Stor installationsvirksomhed får ny topchef

El:Cons adm. direktør gennem syv år, Jesper Knudsen, har valgt at sige sin stilling op. I stedet er virksomhedens økonomichef blevet forfremmet og skal nu drive virksomheden videre mod 2025-målene

Den aarhusianske installations- og servicevirksomhed El:Con har fået ny direktør.

Af CVR-registret fremgår det således, at Jesper Knudsen pr. 1. november 2022 er fratrådt stillingen som adm. direktør. I stedet har virksomheden ansat Karsten Lønvig.

Jesper Knudsen har været adm. direktør i selskabet siden 2015, og på den nu tidligere direktørs LinkedIn profil fremgår det, at han selv har taget beslutningen om at stoppe.

"El:Con har brug for nye friske kræfter til at fortsætte den spændende udvikling mod at blive branchens førende inden for grønne el-tekniske løsninger. Jeg har behov for at stoppe op og tænke mig om i forhold til, hvad mit næste eventyr skal være", skriver han på det sociale medie.

Ny chef er hentet internt 

Den nye mand i front, Karsten Lønvig, har siden oktober 2019 været ansat som økonomidirektør i El:Con. 

Tidligere har Karsten Lønvig været ansat som økonomichef i Sydbank, og han har også erfaring fra Ørsted og Graintec.

Karsten Lønvig skriver på sin LinkedIn profil om skiftet:

"Den 1. november var min første dag som adm. direktør, hvor jeg fik nøglerne til El:Con med mere end 1000 dygtige medarbejdere. Jeg er naturligvis glad for at stå i spidsen for El:Con, som er din landsdækkende el-tekniske partner indenfor den grønne omstilling. I NRGi-koncernen er alle sejl rebet, for at vi sammen bidrager til de bæredygtige resultater, som er påkrævet. Arbejdet er begyndt".

Titlen som økonomidirektør er tilfaldt Jeppe Rødgaard-Hansen, der har været ansat i El:Con i syv år.

Omsætter for 1 mia. kr.

El:Con er en landsdækkende aktør på det el-tekniske marked og beskæftiger sig blandt andet med elinstallation, bygningsautomatik, energioptimering, løsninger til vedvarende energi, sikring, indeklima, automation, termografering, forsyningsanlæg, vejbelysning og trafiksignaler. 

Selskabet er ejet af energikoncernen NRGi og har de seneste år foretaget en række opkøb, som Licitationen - Byggeriets Dagblad tidligere har omtalt.

I virksomhedens seneste regnskabsår havde virksomheden en omsætning på 1 mia. kr. og et resultat på 10,7 mio. kr.

Dermed har virksomheden nået sit ene 2025-mål om en omsætning på 1 mia. kr. inden 2025. Strategien går samtidig ud på at hæve overskudsgraden til 5 pct. om året, og det arbejde skal Karsten Lønvig nu videreføre.

ELCON A/S
Regnskabsår 2021
Valuta mio. DKK
Nettoomsætning 1058,4
Bruttofortjeneste 561,9
Resultat af primær drift 12,8
Resultat før skat 13,3
Årets resultat 10,7
Balancestatus 496,7
Egenkapital 149,5
Antal ansatte 1039
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109