Nye muligheder for gulvvarme i gamle bygninger
Ved renoveringer af ældre bygninger støder man tit på udfordringer med gulvene, fordi gamle huse typisk er konstrueret med så stor afstand mellem bjælkerne, at man ikke uden videre kan anvende standardgulvplader (22 mm). Dét problem løste Kronospan dog, da virksomheden i efteråret 2022 lancerede deres nye K-gulvplade i 38 mm, der er stærk nok til at kunne spænde over 100 cm.
“Vi fik rigtig mange henvendelser fra vores kunder, der savnede en tykkere plade til renovering af gamle bygninger, så den nye plade dækker et stort hul i markedet”, forklarer key account manager hos Kronospan, Per N. Mortensen.
Nemt at installere gulvvarme med Novopan Klimagulv
Er man i gang med en større renovering, er det også naturligt at renovere varmesystemet, og her udmærker Kronospans gulvplader sig ved også at kunne anvendes til gulvvarme. Løsningen her hedder Novopan Klimagulv, hvor der er udfræsninger til slanger til gulvvarme. Generelt giver gulvvarme både et lavere varmeforbrug og et bedre indeklima, end radiatorsystemer – og Novopan Klimagulv er nemt og hurtig at montere i alle dele af huset.
“Med denne form for gulvvarme er det meget nemmere at regulere temperaturen i hjemmet, hvis man sammenligner med traditionelle løsninger med betongulve. Og så er der den store fordel, at man ikke bare kan lægge betongulv på førstesalen i en ældre bygning – her er Novopan Klimagulv en rigtig god løsning”, forklarer Per N. Mortensen.
Grønnere gulvløsninger
Kronospan i Ryomgård på Djursland er den eneste producent herhjemme af spånplader, og samtidig er det en af Danmarks største genbrugsvirksomheder. Hvor mange andre producenter anvender frisk træ i produktionen, har Kronospan udviklet en metode til at genanvende rest- og affaldstræ. Alle spånplader fra Kronospan indeholder derfor 90% genbrugstræ.
“Når man smider sit gamle køkken eller bogreolen ud på genbrugspladsen, så bruger vi det til at fremstille nye plader – og de kommer så tilbage til forbrugeren som fx gulvplader eller et nyt Svane-køkken”, siger Per N. Mortensen.
Den grønne profil er populær hos kunderne, bl.a. til nybyggerier der skal svanemærkes eller DGNB-certificeres. “Hvis man anvender genbrugstræ i stedet for beton, sparer man CO2 i betonfremstilling, og man binder CO2 i træet, som ellers ville være brændt af – så der er meget at hente på CO2-regnskabet”, siger Per N. Mortensen.
FAKTA: Kronospan
Kronospan er Danmarks eneste producent af spånplader. På fabrikken i Ryomgård på Djursland fremstilles 400.000 m3 spånplader årligt til bl.a. møbel- og køkkenindustrien. Den danske afdeling er desuden en del af verdens største producent af plader til byggeindustrien. En stor del af produkterne forhandles hos Stark, XL-Byg og Bygma.
Se mere på www.kronospan-dk.dk