Torntoft og Mortensen-konkursen: Dårligt nyt for kreditorerne
Firmaer og folk, som fik penge i klemme, da Torntoft & Mortensen gik konkurs sidst i april i år, må se langt efter deres mellemværende med den østjyske entreprenør.
Det skriver Horsens Folkeblad, som har være i kontakt med kurator, advokat Christian Jul Madsen fra Kromann Reumert.
Ved en fordringsprøvelse – hvor kurator vurderer, om de krav, der er optaget i konkursboets gældbog, er korrekte – i oktober blev kun lønmodtagernes krav behandlet.
– Fordringsprøvelsen angik alene prøvelse af få krav. De simple kreditorer, leverandørgæld med videre, prøves ikke, idet der ikke er udsigt til disse, skriver Christian Jul Madsen i en mail til Horsens Folkeblad.
Projekter er kommet videre
I forlængelse af, at konkursbegæringen mod Torntoft & Mortensen landende den 22. april, lød forklaringen på konkursen på."
På konkursdagen stor firmaet med 15 igangværende projekter. En del har siden fundet ny entreprenør med bygherres hjælp, mens det kun er ”ganske få” entrepriser, kurator har sendt i hænderne på en ny entreprenør.
I oktober lød det, at Byggeselskabet Paulsen havde indgået aftale om opførelse af 15 etageboliger for Skanderborg Andelsboligforening. Halvanden måned forinden kom det frem, at Artusbyg fra Vejle havde overtaget entreprisen og færdiggørelse af 39 boliger i Horsens for Annex Ejendomme, mens Viborg Kommune allerede i juni indgik kontrakt med TBS A/S fra Skive som erstatning for Torntoft & Mortensen på tømrerentreprisen på det store skoleprojekt Lysning i Viborg.
Efter indledende optimisme i forhold til et helt eller delvist salg af det konkursramte entreprenørfirma, blev de omkring 30 tømrere og lærlinge, der blev sendt hjem ved konkursen, opsagt i starten af maj.