23948sdkhjf

Halvanden kilometer erhvervshavn bliver boligområde

Over de næste 10-15 år skal den 1,4 km lange erhvervshavn i Nykøbing Falster omdannes til et område med grønne opholdssteder, boliger og cafeer, og nu starter første etape op med udarbejdelse af en lokalplan for området.

Det skriver Guldborgsund Kommune i en pressemeddelelse.

– Udviklingen af erhvervshavnen i Nykøbing er et stort projekt, som rækker langt ud i fremtiden. Vi skal nu i gang med første trin i realiseringen af helhedsplanen, og starter med udarbejdelse af en lokalplan for den sydlige del af havnen, siger borgmester Simon Hansen i meddelelsen.

– Når lokalplanen er klar, sendes den i høring, og jeg håber, så mange som muligt har lyst til at bidrage, så vi får den bedst mulige lokalplan som baggrund for udviklingen af området, fortsætter han.

Bevarer bygninger

Udviklingen af havneområdet er beskrevet i en helhedsplan for hele området, udarbejdet af C.F, Møller Architects for Guldborgsund Kommune, som den konkrete udvikling skal spejle sig i.

I helhedsplanen er visionen, at den sydlige del af havnen skal være et grønt byområde, hvor der indpasses kontormiljøer, og et område med fokus på plads og udfoldelsesmuligheder for de unge.

– Det er virkelig et spændende område, hvor der både er bygninger, der kan bevares og bruges på nye måder, og samtidig er der plads til et parkområde med udendørs faciliteter. Helhedsplanen, som byrådet har besluttet, beskriver den overordnede vision for området, og nu tager vi et spadestik dybere og bliver helt konkrete på, hvordan området skal udvikles, siger programleder Anders V. Møller, Guldborgsund Kommune.

Lokalplanområdet rummer i dag en række bygninger, som fortæller om havnens historie, og er med til at skabe et karakteristisk havnemiljø. Essentielle bygningsværker er i den sammenhæng blandt andet "Markedshallen", "Sukkerhallen" og "Vejerboden". En del af de nævnte bygningsværker er udpeget med en bevaringsværdi i Slots- og Kulturstyrelsens nationale register over landets arkitektoniske kulturarv.

I helhedsplanen er visionen, at området skal rumme muligheder for:

  • Erhvervsbyggeri med kontorfaciliteter, herunder til offentlige arbejdspladser.
  • Bevaring af Markedshallen til eksempelvis madmarkeder, mindre restauranter og caféer, mindre værksteder til kreativitet, læring, håndkunstværk og lign.
  • Nye grønne områder med bynatur til havnefronten
  • Kondensens Forhave (grønt rekreativt område).
  • Lapidarium, som beretter om områdets historie (rekreativt område).
  • Parkområde hvor udendørs faciliteter og aktiviteter kan forankres herunder aktiviteter inden for vandsportsområdet.
  •  Større grønt parkeringsområde.
  • Sukkerhallen til parkering, hvor der på sigt muligvis kan etableres boliger ovenpå. Alternativt kan hallen nedrives for at give plads til nybyggeri.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109