23948sdkhjf

Halton: Leverandør af køkkenventilationssystemer til Scandic Spectrum

Halton har leveret moderne og driftsikre ventilationslofter og emhætter til Scandics nye hotel ved Kalvebod Brygge i København.

Den 23. juni 2022 kunne hotelkæden Scandic officielt fejre 30. åbning af et hotel i Danmark. På Kalvebod Brygge i København ligger det nye hotel Scandic Spectrum, der foruden at indeholde 632 moderne hotelværelser, wellnessområde og eventspace, råder over to ambitiøse restauranter samt en rooftop bar.

Med speciale i indeklima og dertilhørende indeklimaløsninger har Halton leveret skræddersyede emhætter og ventilationslofter til hotellets storkøkken og to restaurationskøkkener. Løsningerne er driftsoptimerede med VAV systemet M.A.R.V.E.L., som sikrer den lavest mulige driftsmæssige omkostning.

“Mange råvarer tilberedes i hotellets storkøkken, mens restaurationskøkkenerne er såkaldte showkøkkener, hvor gæsterne kan følge med i den sidste del af rettens tilblivelse. Haltons emhætter er intelligente. De er energibesparende og sikrer optimal indfangning af kogedampe, så røg, damp og varme ikke diffunderer ud i restaurationslokalerne,” forklarer Technical Project Manager hos Scandic Julius Jensen.

Integration af intelligent behovsstyret ventilation 

M.A.R.V.E.L. er et fleksibelt behovsstyret ventilationssystem (DCV), som er specielt udviklet til emhætter og ventilationslofter. Systemet er i stand til at bestemme køkkenudstyrets aktuelle status - om det er afbrudt, igang med at opvarme eller er i ”madlavningstilstand” - og tilbyder i kombination med Capture Jet® teknologien det højest opnåelige niveau indenfor energibesparelser og brugerkomfort, da luftmængden i emhætter og zoner i ventilationslofter kontinuerligt reguleres efter krævet behov. Den forventede besparelse, ved integration af systemet i Scandic Spectrums storkøkken og restaurationskøkkener, er beregnet til 180.000 kr. og 20 ton CO2 årligt, oplyser Halton.

Al teknik forbundet til Scandic Spectrums nye ventilationssystemer er koblet op til Halton Connect. Et, ifølge Julius Jensen, effektivt og smart hjælperedskab i hverdagen på Scandics hoteller.

“Halton kan overvåge og til en hvis grad korrigere og fejlrette ting via Halton Connect. Vi kan også få rådgivning fra Halton den vej igennem, som vi i øvrigt har en fast serviceaftale med,” siger Julius Jensen.

Sparringspartner fra projekteringsfasen

Samarbejdet mellem hotelkæden og Halton går mange år tilbage, og virksomheden har tidligere været inde over en række projekter og ombygninger for Scandic Hotels, fortæller Julius Jensen:

“Vi er glade og tilfredse med vores samarbejde med Halton, der er med på sidelinjen i vores byggeprojekter fra start. De deltager aktivt i vores projekteringsmøder og udviser stor velvilje til at samarbejde med arkitekter og underleverandører. Derfor har vi valgt at fortsætte samarbejdet i en længere årrække.”

Om Halton
Halton er specialister i indeklima, globalt teknologiførende i indeklimaløsninger og tilbyder en række produktivitetsøgende produkter, systemer og services for komfortable energieffektive miljøer.

Virksomhedens primære forretningsområder findes inden for ventilation af storkøkkener, sundhedssektoren, marine og bygninger.

Haltons produktprogram omfatter løsninger til:

  • Køkkenventilation
  • Luftmængderegulering
  • Laboratorier og operationsstuer
  • Luftrensning
  • Brandsikkerhed
  • Luftfordeling

www.halton.com

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11