23948sdkhjf

2.000 m3 sten til kunstigt rev

I Middelgrunden i Sønderborg Bugt er man i færd med at retablere et stenrev. Bl.a. med overskydende sten fra et motorvejsprojekt.
I disse dage sejler en lille pram i fast rutefart mellem Alssundbroen og Middelgrunden i Sønderborg Bugt. Prammen er læsset med sten, der skal bruges til retablering af stenrevet i Middelgrunden. 2.000 m3 sten skal sejles ud og det tager en uges tid.

Stenene stammer fra udgravningerne omkring motorvejen og skal bruges til at danne kunstige stenrev, der gavner havmiljøet og vil være oplagte mål for oplevelseshungrende fritidsdykkere. KMG, der står for motorvejsbyggeriet, har doneret 1.000 m3 sten til de kunstige rev.

Projektet er undfanget af Sønderborg Kommune sammen med dykkerklubben Poseidon, og det har ikke været svært at finde opbakning til ideen. Også folketingsmedlem Benny Engelbrecht, Danfoss og LandboSyd støtter ideen og er gået med i en styregruppe, der skal koordinere det store projekt.

Stor opbakning
Når stenrevet er færdiganlagt skal offentligheden informeres om stenrevet og de gode effekter det har på natur og miljø. Det sker bl.a. via nogle infostandere, der sponseres af Sønderborgs pengeinstitutter.

Sponsorbidrag, som har gjort projektet muligt er der også kommet fra Linak, Fabrikant Mads Clausens Fond, LAG Sønderborg og Skousen.

Det nyanlagte stenrev bliver officielt indviet den 8. oktober. Her deltager blandt andre miljøminister Ida Auken og Gitte Seeberg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.

Stenrev på lavt vand er blevet en sjælden naturtype i Danmark. Massiv udnyttelse gennem mange år i form af stenfiskeri til havnemoler, kystsikringsanlæg og andet byggeri har reduceret udbredelsen af huledannende stenrev fra mindst 34 km2 til forsvindende små 0,05 km2. Stenrev rummer en mangfoldighed af dyr og planter som for eksempel muslinger, snegle, søpindsvin, søanemoner, læderkoraller og udbredte tangskove med grønne, brune og røde planter. Foruden en masse fisk, der søger føde eller beskyttelse på revet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094