23948sdkhjf

Nyansættelse løfter LBB3

Tegnestuen LBB3 ansætter civilingeniør med nye tilskudsmidler og hjælp fra Erhvervshus Nord. Ansættelsen tilfører tegnestuen nye byggetekniske kompetencer.
Med hjælp fra Erhvervshus Nord har tegnestuen LLB3 i Aalbæk fået støttemidler til at ansætte civilingeniør Lasse E. Rohde i et års ansættelse. Det oplyser Erhvervshus Nords på sin hjemmeside.

Tilskuddet, som går til at ansætte en ledig, højtuddannet i et år, kommer fra nye regionale vækstmidler i programmet Yderlig Vækst. Herigennem får virksomheden 50 procent i tilskud til lønnen i et år, og det har gjort det ansættelsen mulig for den lille tegnestue.

Løfter virksomheden
Hanne og Peter Lind-Bonderup, der sammen ejer LBB3, er uddannede rumdesigner og arkitekt, og de ser frem til, at Lasse E. Rohde skal være fast tilknyttet de næste tolv måneder.

- Ansættelsen af en ingeniør føjer nogle bygge-tekniske kompetencer til vores tegnestue, som gør, at vi kan udvide vores arbejdsfelt og byde ind på nogle opgaver, som vi ellers ikke ville kunne løfte. Ved at kombinere vores fagligheder, kan vi ændre vores profil fra at være tegnestue til at være en videntung sparringspartner på byggeprojekter på lige fod med større rådgivningsfirmaer, fortæller Hanne Lind-Bonderup.

Lasse E. Rohde har tidligere været tilknyttet tegnestuen i et tre måneders privat løntilskudsjob, og han glæder sig til at gøre brug af sine færdigheder på mere fast basis.

- For mig giver det en ro og tryghed, at jeg nu har et års ordinær ansættelse, hvor jeg ikke skal søge jobs ved siden af. Det giver mig tid til at vise, hvad jeg kan bidrage med og til at opsøge større og mere langsigtede projekter, som kan skabe vækst for virksomheden og øge muligheden for en fastansættelse efterfølgende, siger Lasse E. Rohde.

Styrker konkurrencekraften
Hos Erhvervshus Nord arbejder man målrettet med at øge kompetenceniveauet i kommunen. Det sker via tilskudsordninger til ansættelser, men også via jobrotation og efteruddannelse af medarbejdere.

- Det glæder os hver gang, at en virksomhed får tilføjet kompetencer, som det er sket hos LBB3. Små og mellemstore virksomheder har ikke tradition for at ansætte akademikere, og det giver tilskuddet nu virksomhederne mulighed for at prøve af. Det er nødvendigt, at de rigtige kompetencer er til stede i virksomhederne, for at de kan bevare og udvikle deres konkurrencekraft. Det er simpelthen en forudsætning for vækst, siger Karen Bagge-Nielsen, erhvervskonsulent i Erhvervshus Nord.

Ordningen med tilskud til ansættelse af en medarbejder med en mellemlang eller længerevarende uddannelse er en særlig indsats i Region Nordjylland og har det formål at sætte gang i små og mellemstore virksomheders efterspørgsel efter højtuddannet arbejdskraft.

Ordningen blev lanceret i august, og Erhvervshus Nord mærker allerede nu stor interesse fra virksomhederne. I hele regionen er der mulighed for at, 80 virksomheder kan få glæde af tilskuddet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.657