23948sdkhjf

Ambitiøst byggeprojekt jagter investor

Et nyt projekt sigter mod at opføre studenterhus, studiecafé og 225 ungdomsboliger i Design City Kolding senest i 2014.
Der skal være et levende campusområde i Kolding. Derfor står Kolding Kommune, Design City Kolding, International Business Academy, Designskolen Kolding og Syddansk Universitet bag planer om at opføre studenterhus med studiecafe samt 225 ungdomsboliger til internationale studerende.

Design City Kolding ligger i centrum af Kolding og binder et interessant uddannelsesområde sammen – Designskolen Kolding og International Business Academy (IBA). Og snart også Kolding HF & VUC og Syddansk universitet, som opfører landets første lavenergiuniversitet. Begge disse byggerier står færdige i 2014.

Ambitionen er at skabe et levende campusområde midt i byen og midt mellem de forskellige uddannelsesinstitutioner. Foruden ungdomsboliger skal den ny bebyggelse rumme et studenterhus og en studiecafe. Det hele skal ligge i Design City Kolding. Målet er, at den nye bebyggelse skal stå klar i efteråret 2014, når det nye universitet slår dørene op.

- Kolding har status som en vigtig, international uddannelsesby i Trekantsområdet, og når vi vil styrke den position yderligere, så er der behov for attraktive ungdomsboliger i et pulserende miljø, hvor unge mødes, siger borgmester Jørn Pedersen.

I dag er der over 200 udenlandske studerende på de eksisterende uddannelser i Kolding. Tallet stiger i takt med, at flere internationalt orienterede uddannelser slår sig ned i området, og eksisterende uddannelsesinstitutioner udvider.

Investor skal findes
For at realisere planerne er der nedsat en arbejdsgruppe bestående af Kolding Kommune, Design City Kolding, IBA, Designskolen i Kolding og Syddansk Universitet, og der søges nu en investor til projektet. En investor er en forudsætning for, at projektet bliver realiseret. Tegnestuen Mejeriet i Kolding er arkitekt og Rambøll bliver rådgivende ingeniører.

- Vi arbejder målrettet på at udbygge vores rekruttering – også af internationale studerende. Mange studerende er grundlaget for et spændende studiemiljø i en by som Kolding. Vi oplever, at bynære boliger er et stort aktiv, og her har vi chancen for at etablere et unikt campusområde midt i byen, siger Niels Egelund, der er rektor for IBA.

Design City Kolding ligger i centrum, og bydelens bæredygtige profil er endnu en god grund til at slå sig ned der.

- Målet er både at bygge spændende og bæredygtigt, så det bliver muligt at spare penge til energi-forbruget i forhold til traditionelt byggeri. Der er både gode holdninger og sund fornuft forbundet med det, siger Thomas Nielsen, som er adm. direktør i Design City Kolding.

Yderligere info på www.designcitykolding.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125