23948sdkhjf

Kommune undskylder: Håndværkere arbejdede i farligt støv

Arbejdstilsynet overvejer om Greve Kommune skal meldes til politiet eller have bøde for ikke at advare og oplyse håndværkere om tre positive asbestprøver

Nøl har betydet, at flere håndværkere er blevet udsat for asbest i forbindelse med renoveringen af Strandskolen i Karlslunde. 

Det skriver Fagbladet 3F på baggrund af en aktindsigt hos Arbejdstilsynet .

I en tilsynsrapport fra juni fremgår det, at Arbejdstilsynet overvejer, om Greve Kommune skal meldes til politiet eller have en bøde for ikke at have advaret og oplyst håndværkerne om tre positive asbestprøver taget på byggepladsen. 

At det stadig er tilfældet, bekræfter Arbejdstilsynet over for fagbladet. 

Hos kommunen er man imidlertid ikke bekendt med, at der kan være en bøde eller politianmeldelse på vej.

- Arbejdstilsynet har udtalt, at Greve Kommune ikke har overholdt Arbejdstilsynets regler på området, og det tager vi selvfølgelig meget alvorligt. Arbejdstilsynet har dog også udtalt, at de ikke finder grundlag for at gøre yderligere, da kommunen allerede har reageret, oplyser Rikke Hvelplund til Fagbladet 3F. Hun er chef for Greve Kommunes Center for Teknik og Miljø. 

Givet undskyldning til ramte

Ifølge Rikke Hvelplund blev den første prøve, der påviste asbest, taget den 24. marts. Først 20. april blev entreprenørfirmaet Jakon, der er hovedentreprenør på renoveringsprojektet, orienteret om fundet.

De to andre asbestprøver er taget 27. april og 25. maj. Dem fik Jakon besked om var positive 14. juni.

- Årsagen til, at vi ikke har meddelt resultaterne før, er, at vi som bygherre ønskede at få et samlet overblik over omfanget og håndteringen, før der blev udmeldt. Vi ved nu, at det var en forkert beslutning, som ikke må ske igen fremadrettet, oplyser Rikke Hvelplund til fagbladet. 

Hun oplyser desuden, at Greve Kommune efterfølgende har lavet en plan for asbestsaneringen, at der i juli og september er taget yderligere prøver, som også har ført til asbestsanering og rengøring, og at Greve Kommune har givet en undskyldning både skriftligt og mundtligt i juli måned til alle entreprenørerne.

Entreprenørerne har her fået at vide, at de skal oprette en asbest-protokol for de berørte håndværkere, som skal sikre, at det fremgår, at de har været udsat for asbest, hvis de senere bliver syge af det.

Jakons direktør, Stein Pettersen, har over for Fagbladet 3F ikke ønsket at kommentere sagen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109