23948sdkhjf

50 millioner til nyt oplevelsescenter

Ringkøbing-Skjern Kommune investerer stort i realiseringen af den kommende videns- og oplevelsesattraktion; KRAFT.
Byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune har indgået et bredt budgetforlig for de næste fire år og har i den forbindelse besluttet at bevilge 50 mio. kr. til anlæg af den kommende videns- og oplevelsesattraktion KRAFT. Samtidig var der politisk flertal for at understøtte driften med et årligt millionbeløb.

Det er et klart politisk signal, som betyder alt i den videre proces omkring realiseringen af KRAFT og dermed også effektueringen af et markant strategisk pejlemærke ikke mindst indenfor områdets turismeudvikling.

Projektet forventes også at kunne have en langt bredere effekt i forhold til positivt samspil med kommunens ønskede erhvervsudvikling ligesom fremtidig tiltrækning af såvel arbejdskraft som borgere forventes at blive påvirket positivt af den efter planen storstilede satsning. Sidst, men ikke mindst, vil KRAFT betyde etableringen af nye arbejdspladser.

- Det er visionært og udviklingsorienteret at bakke op om denne ambition, mens den stadigvæk er på tegnebrættet, og det er selvfølgelig en helt afgørende beslutning for den videre proces om at sætte Ringkøbing-Skjern Kommune på landkortet og opnå støtte til etableringen af et fremtidigt oplevelsesfyrtårn i Vestjylland. I KRAFT sætter vi meget stor pris på den tydelige lokale opbakning og det voksende lokale engagement, og vi ser frem til det videre arbejde med projektets realisering, udtaler direktør i KRAFT Peter Sand.

FAKTA
Prækonceptet bag KRAFT blev præsenteret i februar 2012 og udstikker de første overordnede rammer for realiseringen af Vestjyllands kommende videns- og oplevelsescenter. Placeringen af KRAFT nord for Ringkøbing by er blevet fastlagt, og visualiseringen af KRAFT er begyndt.

I sommeren 2012 påbegyndte man konkretiseringen af projektets oplevelsesmæssige indhold, og ni konkrete oplevelsesinstallationer er under udvikling bl.a. i samarbejde med forskere ved Aarhus Universitet, mens 30- 40 andre oplevelsesinstallationer er i støbeskeen. Installationerne indrammer naturkræfterne sol, vind, vand og jord

Der tænkes store tanker om oplevelser, leg og rekreative oaser i æstetiske rammer omkranset af det åbne landskab og Von Å. KRAFT skal være for alle - for områdets mange turister og i særdeleshed for borgerne i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11