23948sdkhjf

Erhvervslivet udvikler fremtidens Bispebjerg

En række af dansk erhvervslivs store navne var onsdag samlet til topmøde på Bispebjerg Hospital. Formålet var at skabe nye løsninger til et af landets store sygehusbyggerier.
Bispebjerg Hospital vil lære af de bedste. Derfor havde hospitalet samlet en række erhvervsfolk og udviklingschefer fra dansk erhvervsliv til topmøde på Bispebjerg Hospital den 22. august 2012.

Formålet med topmødet var at lære af eksperter med viden på områder, som hospitalet ikke selv har erfaringer med. F.eks. inden for teknologi, logistik, indretning og patientoplevelser.

- Vi vil gerne lære af de bedste, og derfor har vi inviteret en række erhvervsfolk med til at udvikle fremtidens Bispebjerg. I dag kender vi eksempelvis ikke 80 procent af den teknologi, vi skal bruge i sundhedsvæsenet om fem år. Derfor er der brug for mod til nytænkning og fleksibilitet i projektet, siger den projektansvarlige vicedirektør Claes Brylle Hallqvist fra Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler.

Stærk sparring
Topmødet har forenet erhvervsfolk fra store danske virksomheder som Toms Chokolade, Det Kongelige Teater, Københavns Lufthavn og ISS med en række ledende medarbejdere på Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler samt Region Hovedstadens Psykiatri, der er involveret i at udvikle Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg. Sammen har de udviklet løsninger til, hvordan hospitalet kan gå fremtiden i møde.

- Hospitaler kan helt sikkert lære en masse ved at kigge på industrien og andre steder i samfundet. Der er mange steder at hente inspiration til at gøre tingene anderledes, og vi kan f.eks. gøre opmærksom på ny teknologi, som er under udvikling, siger Nils Thorup, teknisk chef hos Grundfos, som er en del af topmødets sparringspanel, der har givet konstruktiv kritik til idégrupperne undervejs. Han fortsætter:

- Det er et meget komplekst projekt at bygge fremtidens hospital, og jo mere input hospitalet kan få fra forskellige sider, desto mere nuancerede løsningsmuligheder. Men det er også vigtigt at understrege, at industrien samtidig kan få gode input og idéer med hjem.

Konkrete løsninger
Resultatet af den 12 timers intensive proces er en håndfuld gode løsninger, som hospitalet vil arbejde videre med og implementere i byggeriet af det nye hospital. En af ideerne er udarbejdet indenfor temaet Patientophold og er et servicekoncept, der arbejder ud fra en tanke om hospitalet som gæstgiver.

Et fælles dogme for alle løsninger er, at de skal komme Bispebjerg Hospital og i sidste ende patienterne til gode i form af eksempelvis effektiv logistik, helende hospitalsindretning eller nye samarbejdsformer.

- Jeg er meget imponeret over dagens resultat. Der er blevet arbejdet rigtig hårdt for at komme frem til nogle konkrete løsninger på hospitalets udfordringer. Vi har fået bevis på, at de bedste ideer opstår i et stærkt samspil mellem forskellige fagligheder. Ved at gå sammen har vi kunnet udvikle løsninger på blot 12 timer, som det ellers ville have taget os måneder at komme frem til, slutter en tilfreds Claes Brylle Hallqvist.

FAKTA
• Den 22. august 2012 blev der afholdt et 12-timers topmøde på Bispebjerg Hospital.

• Deltagerne er ledende erhvervsfolk, Den Gennemgående Brugergruppe, som er en samling af fagfolk fra hospitalet og psykiatrien, og direktionerne for Bispe-bjerg og Frederiksberg Hospitaler og Region Hovedstadens Psykiatri.

• Deltagerne skal udvikle løsninger og produkter, der understøtter rammerne for hospitalets kliniske kernefunktioner.

• Der blev idéudviklet indenfor 6 emner: Wayfinding, Fremtidig teknologi, Patient-ophold, Supply Chain, Energioptimering og Brugeroplevelser for ikke-patienter.

• I løbet af efteråret gennemføres en række pit stop-møder, som skal videreudvikle de mest interessante og levedygtige ideer.

• Nyt Hospital Bispebjerg er finansieret af Kvalitetsfonden med 2,95 mia. kr. Ny Psykiatri Bispebjerg finansieres af Region Hovedstaden med 1,03 mia. kr.

• Der skal bygges 121.000 nye kvadratmeter og renoveres 96.000 kvadratmeter.

• Byggeriet starter primo 2014 og forventes færdigt i 2025.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094