23948sdkhjf

Ny teknologi reducerer cementindholdet i nye L-Støttevægge fra Give Elementer

Industrien tager godt imod nye L-støttevægge med reduceret cementindhold.

NS Give Elementer i Nørre Snede har netop introduceret et nyt betonelement til industribyggeri. Til de nye L-Støttevægge har man brugt en ny gennemtestet teknologi – en styrkeaccelerator fra Master Builders Solutions – Master X-Seed STE 54, der reducerer cementindhold.

Reduceret cementforbrug

Med den nye styrkeaccelerator i Give Elementers L-Støttevægge, reduceres cementindholdet i den enkelte blanding betydeligt - samtidig med at 28d styrke er mulig. Give Elementfabrik har været involveret i udviklingen af acceleratoren siden september 2020 og de nye L-Støttevægge er de første elementer i landet med den nye teknologi. Brugen af teknologien reducerer elementets samlede materialeforbrug - en klar fordel på det danske marked, hvor max CO2 krav til nybyggeri over 1000 m2, indføres fra 2023.

Herlev Genbrugsstation blandt de første

Hos NS Give Elementer ser man en bred anvendelse af det nye støttevægs-element.

Det er f.eks. blevet brugt som støttevægge i et større drivhusprojekt, hvor der blev monteret spær ovenpå. Senest er de nye L-støttevægge leveret til Herlev Genbrugsstation, hvor NS Give Elementer, med mindre projekttilpasninger, har leveret og monteret L-støttevægge i flere standardhøjder til byens nye genbrugsplads. På Herlev Genbrugsstation skulle L- støttevæggene monteres i en inder- og ydercirkel men med en lille simpel ændring i forhold til standarden. 

Nyt design til industribyggeri

Designmæssigt, er den nye L-støttevæg en produkttilpasning af det kendte L-element og har derfor mange anvendelsesområder. Elementet adskiller sig fra det kendte L-element ved have en mere simpel udformning med lodrette og formglatte sider på indvendig og udvendig side. Den æstetiske udformning gør den meget fleksibel og giver en pæn naturlig samling, når forskellige højder bygges sammen. Det gør elementet oplagt til anvendelse som støttevægge i såvel boligprojekter som industribyggerier. Finn Eskildsen, anden generation i Give Elementer og direktør i NS Give Elementer i Nørre Snede, fortæller om udviklingen af L-støttevæggen:

” Ideen til designet opstod i kølvandet af, at vores leverancer til industrien voksede. Til industribyggeri er der brug for et simpelt og enkelt produkt med en flot finish. Med det nye L- element får man et simpelt men også æstetisk element, der er lettere at bygge sammen og som derfor kan bruges til mange forskellige formål. Det kan tilpasses til hvert enkelt projekt og med Revit og acad filer til BIM, er elementet nemt at håndtere designprocessen. På den måde kan vi imødekomme behovet hos arkitekter og ingeniører for at arbejde med til standarder - samtidig med en stigende tendens til individuel projekttilpasning.”

Den nye L-støttevæg leveres som standard i 4 højder:  1.5 m, 2.0 m, 2.5 m og 3.0 m meters højde og med forskellige standardhjørner og vinkelløsninger.

Kontakt NS Give Elementer direkte for mere information, om L-støttevægge til industrien på tlf. 26 72 15 80 eller skriv til kl@elementer.dk.

Dwg og Revit filer kan downloades fra Give elementers hjemmeside www.elementer.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078