23948sdkhjf

Havneboliger tager form

PensionDanmarks store boligbyggerier på havnene i henholdsvis Aarhus og Vejle skrider planmæssigt frem. Begge steder er der rejsegilde i denne uge.
PensionDanmark investerer store summer i ejendomme i disse år, og i denne uge er man nået til rejsegildet på to nye boligbyggerier – Isbjerget på Aarhus Havn med 208 lejligheder og Kanalfronten på Vejle Havn med 111 lejligheder.

- Isbjerget og Kanalfronten er begge markante boligbyggerier med meget flot arkitektur og med en attraktiv beliggenhed ved havnefronterne. Vi kan allerede nu konstatere en stor interesse for boligerne. Beboerne får lejligheder af høj kvalitet og med flot udsigt over henholdsvis Århusbugten og Vejle fjord, siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

Han vurderer, at de to byggerier vil sikre PensionDanmarks medlemmer et godt, stabilt afkast og glæder sig desuden over, at projekterne i Vejle og Aarhus er med til at skabe cirka 150 arbejdspladser.

Visionen om et nyt, moderne Aarhus
I Aarhus Kommune glæder borgmester Jacob Bundsgaard sig også over, at PensionDanmarks boligbyggeri nu for alvor er ved at tage form.

- Med rejsegildet på Isbjerget passerer Aarhus endnu en milepæl på De Bynære Havnearealer. De kommende beboere kan glæde sig til at flytte ind i et spektakulært byggeri, mens alle vi andre kan glæde os over, at udviklingen af de bynære havneområder fortsætter med uformindsket styrke. Isbjerget realiserer ikke blot et stykke visionær arkitektur, men en del af visionen om vores nye moderne Aarhus, siger han.

I alt har PensionDanmark investeret 8,8 mia. kr. i danske erhvervs- og boligejendomme svarende til ca. 7 pct. af formuen. Målet er at øge denne andel til mindst 10 pct. i 2015.

FAKTA
Om Isbjerget:
Antal lejligheder: 208 i størrelser fra 55 m² til 227 m²
Det samlede byggeri inkl. parkeringskælder: ca. 30.000 m²
Indflytning: De første lejligheder forventes klar til indflytning 1. april 2013
Totalentreprenør: NCC Construction
Arkitekter: SeARCH (Amsterdam), Louis Paillard (Paris), JDS Architects (DK/B) og CBRE (DK)
Bygherrerådgivere: COWI, Arkitema, Kromann Reumert
Læs mere på isbjerget.com

Om Kanalfronten:
Antal lejligheder: 111 i størrelser fra 78 m² til 106 m²
Det samlede byggeri er på ca. 11.000 m²
Indflytning: De første lejligheder forventes klar til indflytning 1. marts 2013
Totalentreprenør: E. Pihl og Søn A.S
Arkitekt: Arkitema Architects
Bygherrerådgiver: COWI
Rådgivende ingeniører: Rambøll Danmark A/S
Læs mere på kanalfronten.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141