Håndsrækning til SMV’erne
En ny bevilling på 88 mio. kr. til videnpilotordningen over de næste to år vil forbedre SMV’ernes muligheder for udvikling og vækst.
Udvidelsen af den populære videnpilotordning vil indebære, at flere små og mellemstore virksomheder, kan ansætte en akademiker i en projektansættelse med tilskud.
- Vi forudser, at den øgede bevilling vil have en markant effekt. Vi ved fra vores medlemsundersøgelser, at virksomhedslederne gerne ville efteruddanne sig og udvikle mere, men at de simpelthen ikke har tid til det. En højtuddannet vil kunne hjælpe med at følge op på projekter, strategier, markedsføring, eksport og bidrage med viden på mange andre områder af virksomhedens udvikling. Netop i disse krisetider er det vigtigt at fokusere på at udvikle virksomhedens produkter og services, så man hele tiden er på forkant med konkurrenterne, siger innovationspolitisk konsulent i Håndværksrådet Dorte Kulle.
Videnpilot = dokumenteret vækst
Undersøgelser af videnpilotordningen viser, at to tredjedele af de højtuddannede fastansættes og skaber vækst for virksomheden. Ifølge en effektmåling fra CBS har disse virksomheder højere stigninger i bruttofortjenesten på gennemsnitligt 1,1 mio. kr. i sammenligning med lignende virksomheder.
Ordningen er selvfølgelig også til gavn for de ledige højtuddannede og er i Håndværksrådets øjne en gevinst for alle parter.
Som noget nyt åbner ordningen nu også for ansættelse af folk med mellemlange videregående uddannelser, og det betyder, at fx diplomingeniører vil kunne ansættes med støtte.