23948sdkhjf

Første kontrol med eleftersyn

Sikkerhedsstyrelsen har udført kontrol af de første eleftersyn. Billedet er generelt positivt.
Eleftersynsordningen ved køb og salg af boliger, der trådte i kraft den 1. maj, er blevet førstegangskontrolleret af Sikkerhedsstyrelsen.

Styrelsens generelle indtryk af elinstallationsrapporternes kvalitet er positivt. Det hører dog med til billedet, at der er enkeltsager, hvor Sikkerhedsstyrelsen vil rette henvendelse til den autoriserede for at få uddybet og drøftet rapportens indhold. Det skriver Tekniq.dk.

Efter den første kontrolrunde er der især to emner, som styrelsen retter fokus på:
1) Hvis man kommer i den situation, at man ikke med sikkerhed kan vurdere, om forholdet er lovligt eller ulovligt, og dermed har behov for at undersøge forholdet nærmere, kan man vælge svarmulighed ”UN”. Herefter angives årsagen til, hvorfor der er valgt UN. Brugen af UN skal begrænses, fordi det skaber uklarhed.

2) Derudover er det vigtigt at slå fast, at elinstallationsrapporterne udelukkende skal forholde sig til, om installationerne var lovlige på det tidspunkt, hvor de er udført. Det betyder, at den autoriserede elinstallationsvirksomhed skal lave eftersynet ud fra hvilke regler, der var gældende på udførelsestidspunktet. Eneste undtagelse er det nye generelle krav om fejlstrømsafbryder. Det betyder, at en installation godt kan være omfattet af flere forskellige regler på én gang, hvis der for eksempel er sket om- og tilbygning. Hvis der er forskellige regelsæt, kan det noteres i rapporten under særlige oplysninger om ejendommen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093