23948sdkhjf

Rambøll vinder Nordhavn-metro

I et joint venture med Arup, og med Cobe som underrådgiver, har Rambøll sikret sig opgaven som projekterende rådgiver på Nordhavns-metroen i København.
Nordhavns-metroen bliver en afgrening fra den kommende Østerport Metrostation og får to stop; Nordhavn og Orientkaj.

Vinderprojektet omfatter projektering af tunneller, banesystemer og stationer, herunder både en tunnelstation (Nordhavn) og en højbanestation (Orientkaj).

- Dette projekt er med til at løfte Rambølls internationale niveau for metro og borede tunneller, siger direktør i Transport i Rambøll Danmark, Axel Emil Christensen, som ser frem til, at virksomhedens gode samarbejde med Arup på Femern-projektet nu kan fortsætte.

11.000 passagerer i døgnet
Arbejdet med Nordhavnslinjen forventes at generere omkring 4.000 job. Tilsammen vil de to stationer og den tre kilometer lange linje få omkring 11.000 passagerer i døgnet. I takt med udviklingen af området og forlængelsen af metrolinjen i Nordhavn forventes antallet af passagerer at vokse til omkring 40.000 om dagen.

Metroen indgår således som en central del af infrastrukturen i hovedstadens nye, store byudviklingsprojekt i Nordhavn. Den nye metrolinje skal sikre, at der er effektiv, kollektiv transport til de mange mennesker, som forventes at bosætte sig i den nye bydel. Det indledende arbejde med Nordhavnslinjen er netop påbegyndt og vil efter planen være klar til åbning i 2019.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079