23948sdkhjf

Konkurserne holder ikke sommerferie

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der i juli måned var 57 konkurser i bygge- og anlægsbranchen. Dansk Byggeri forventer, at niveauet fortsætter året ud.
Selvom store dele af Danmark har holdt sommerferie i juli måned, så har der ikke været stilstand inden for antallet af konkurser.

Konkurserne forsætter således med at ramme bygge- og anlægsbranchen, og i sidste måned måtte 57 virksomheder dreje nøglen om.

57 konkurser er et fald i forhold til juni måneds 74 konkurser, men det skal man ikke lægge for meget i, vurderer Dansk Byggeri. Antallet af konkurser svinger nemlig meget fra måned til måned, og set over et tre-måneders gennemsnit har tallet været ret stabilt.

- Siden starten af 2011 har der gennemsnit været 60 til 65 konkurser om måneden i bygge- og anlægsbranchen. Og med juli måneds tal fortsætter denne udvikling. Der har således været 64 konkurser i snit over de seneste tre måneder, siger chefkonsulent i Dansk Byggeri, Andreas Fernstrøm.

Det er Dansk Byggeris forventning, at det nuværende konkursniveau fortsætter året ud.

- Det er stadig hårde tider i branchen. Vi forventer en stigning i aktiviteten fra regeringens kickstart fra andet halvår af 2012, men på samme tid forventer vi en nedgang i aktiviteten fra nybyggeriet af almene boliger, forklarer Andreas Fernstrøm.

Dermed tyder alt på, at de hårde tider for bygge- og anlægsvirksomhederne fortsætter. Dansk Byggeri forventer, at ramme et konkursniveau i stil med 2011 – det vil sige i omegnen af 750 konkurser i branchen i 2012.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078