23948sdkhjf

Butikscenter på 30.000 m² skrinlægges

Alle sten er vendt, men det er ikke økonomisk bæredygtigt at etablere et 30.000 kvadratmeter stort butikscenter mellem Hernings gågade og banegård.
Investeringsselskabet KFI og Herning Kommune har gennem længere tid samarbejdet om at realisere opførelsen af et indkøbscenter på Smedegades Parkeringsplads mellem gågaden og Banegårdspladsen i Herning.

Bycenteret er planlagt til at være ca. 30.000 m² butiksareal med restauranter og meget andet, samt en ny parkeringskælder med flere hundrede P-pladser.

Men efter et langt og grundigt forarbejde har parterne nu konkluderet, at de økonomiske forhold i samfundet i almindelighed og detailbranchen i særdeleshed ikke er på et niveau, der giver mulighed for at fortage en investering af den størrelse, et indkøbscenter vil koste.

Finanskrisen spænder ben
- Vi har virkelig lagt mange kræfter i at få planerne til at lykkes, og det er rigtig ærgerlig, at finanskrisen spænder ben for centret, der ville give hele midtbyen og handelslivet et løft. Men det er hverken i investeringsselskabets eller byens interesse at få et nyt butikscenter, som måske ikke er fuldt udlejet. Så må vi for byens skyld hellere vente med projektet, til tiderne bliver bedre, og i mellemtiden vil vi arbejde videre med andre muligheder for at styrke detailhandelen i bymidten, siger Hernings borgmester, Lars Krarup.

Han tilføjer, at det for ham også er vigtigt, at naboerne omkring det planlagte bycenter får en afklaring:

- Også for deres skyld er det vigtigt, at vi får truffet denne beslutning, så vi kan komme videre med at finde andre løsninger for området, siger borgmesteren.

Alle muligheder afprøvet
KFI havde fra begyndelsen sat som forudsætning for projektet, at centret skulle være fuldt udlejet fra åbningsdagen. Direktør i KFI, Marcus Choleva, finder at alle muligheder efter hans opfattelse har været prøvet for at skabe grundlaget for projektet, men tiderne er ganske simpelt ikke til at gennemføre et så stort projekt på nuværende tidspunkt.

Selv om det for nuværende ikke lykkes at etablere et stort bycenter, forlader KFI og Herning Kommune ikke hinanden. Parterne er enige om, at man i fællesskab nu vil prøve at gå andre veje for at tilføre området omkring Smedegades Parkeringsplads nyt liv og nye funktioner, som også kan være med til at styrke Herning Bymidte.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093