Cadskolen vil opdyrke nyt marked
Det nordjyske firma tilbyder online certificeringskurser i Revit og AutoCAD, og interessen er så småt begyndt at indfinde sig.
Sidste år valgte et trecifret danskere at blive ’Certified Professional’ i AutoCAD eller Revit, og hos Cadskolen A/S, der selv stod for godt en tredjedel af certificeringerne i fjor, mærker man en stigende interesse.
- Bygherrerne vil i stigende grad have projekterne digitalt, så det skal nok slå an. Jeg tror, det bliver nogenlunde ligesom med projektledelse, hvor du i dag også skal certificeres, og hvor der findes længerevarende uddannelser, siger Henrik Lind, adm. direktør i Cadskolen, der har hovedadresse i det østlige Aalborg.
Både for virksomheder og ledige
Cadskolen har arbejdet med området i et års tid og er en af få virksomheder i Danmark, der er autoriseret som træningscenter. I modsætning til de øvrige aktører har virksomheden valgt også at udbyde sine kurser online, hvilket giver mulighed for at målrette undervisningen til den enkelte kursists behov.
Ifølge Henrik Lind viser erfaringer fra udlandet, at markedspotentialet er til stede. Udfordringen er at overbevise branchen, og derfor arbejder han og kollegerne hårdt på at sprede budskabet blandt virksomheder, brancheorganisationer, a-kasser, fagforeninger og jobcentre:
- For ansatte i virksomheder er det et bevis på, at de har nogle specifikke kvalifikationer. For den ledige er det et spørgsmål om at sælge sig selv for at få et nyt job. Man kan selvfølgelig stille sig selv spørgsmålet; ved kunderne overhovedet, hvad ’Certified Professional’ betyder? Hvis virksomhederne bliver overbevist om, at en certificering kan give en konkurrencefordel, så vil de også have den, det er jeg overbevist om, siger Henrik Lind og fortsætter:
- Hvis du tager et land som fx USA, så er de noget længere fremme. Det har noget at gøre med, at virksomhederne derovre er opmærksomme på certificeringen og bruger den. Hvis en amerikansk virksomhed står med to kandidater, hvor den ene har et kursusbevis, mens den anden har en certificering, så er der ingen tvivl om, hvem de vælger. Kursusbeviset fortæller ikke, at du kan det her program. Det fortæller kun, at du har været på kursus i det, forklarer Henrik Lind.
På jagt efter nye vækstmuligheder
Cadskolen har kørt i sin nuværende form siden 2004 og beskæftiger i dag 12 medarbejdere. Aalborg-firmaet har været inde i en positiv udvikling og fik i 2011 status af Gazelle-virksomhed. Omdrejningspunktet har altid været uddannelse, og det vil det også være fremover, men en del af fremtidens vækst skal også hentes gennem salg af Autodesk software
- Kursusmarkedet og softwaresalg går jo generelt op og ned, men salget af Autodesk-software er støt stigende. 20-30 procents stigning i Norden sidste år, selvom det er hårde tider. For os er det et spørgsmål om at komme ud og få fat i de virksomheder, der dels står og skal investere i ny software og dels skal opkvalificere medarbejderstaben. Vores kernekompetence er stadig uddannelse, men med salg af software, implementering og support kommer vi hele vejen rundt om kunden, forklarer Henrik Lind, som netop nu er på udkig efter egnede lokaler i København til at supplere kontoret i det nordjyske og de 6-7 kursussteder, der ligger spredt rundt omkring i landet.
Herudover arbejder Cadskolen med en række nye tiltag inden for det digitale byggeri, byggebranchen generelt og Autodesk-produkterne.