23948sdkhjf

BMS-system mindsker energiforbrug og forbedrer indeklima

Skræddersyede BMS-systemer fra HBO Instruments er meget mere end en bæredygtig investering. Løsningen kan skræddersyes efter dine bygningsbehov, så du ud over at nedsætte energiforbrug og reducere CO2, også forbedrer indeklimaet og altid er på forkant med eftersyn af bygningens systemer.

Ud over at energioptimere din bygning, er der mange sidegevinster ved et BMS-system, som automatisk kobler bygningens tekniske installationer sammen. Systemet regulerer lys, ventilation, varme og køl. Du kan også automatisere dine persienner eller ovenlysvinduer, hvis det giver de bedste arbejdsbetingelser i din erhvervsbygning.

”Det er klart den mest optimale løsning, hvad angår komfort og energiforbrug. Det er sjældent nødvendigt at starte ventilationen på fuld styrke, hvis der kun befinder sig en person i lokalet. Der kan integreres med Outlook, så der skrues op for varme og lys, når mødelokalet er booket, og man ikke bruger unødig energi,” siger Emil Hyldal, direktør hos HBO Instruments.

Specialdesignet

Med det behovstilpassede BMS-system kan du indsamle data på de forskellige systemer og få dem til at spille sammen, så to modsatvirkende systemer ikke kører samtidig.

”Data på bygningers brugsmønstre og energiforbrug danner grundlag for, hvordan vi bygger de mest effektive bygninger i fremtiden. De er mere miljøvenlige, og brugeren får de mest optimale forhold til lige netop det, bygningens skal bruges til. Det kan betale sig at investere i kvalitet, som giver udbytte i bygningens mangeårige levetid.”

Systemet fortæller, hvis der er problemer med enkeltkomponenter, eller der er begyndende slid, så bygningsadministrator kan lave løbende vedligeholdelse. Ud over lavere vedligeholdelsesomkostninger, får du større komfort og bedre indeklima.

Fælles ansvar

Du får data på, hvordan din bygning bliver brugt, hvilket er afgørende for at energioptimere dine processer. Hvis alle er ude af bygningen klokken fire, kan du begynde at skrue ned for ventilationen en halv time før.

”Som erhvervsdrivende skal vi vælge den rigtige og mest grønne løsning, fordi 40 % af vores CO2-udledning kommer fra bygninger. Det er vigtigt, vi alle tager ansvar og gør en forskel, hvor vi kan. Mange får ikke det fulde potentiale ud af deres eksisterende anlæg, da mange nye energibesparende features er kommet til de seneste år.”

Energiforbrug, indeklima og komfort afhænger af bygningens formål, og derfor skal BMS tilpasses til netop den opgave, systemet skal løse. HBO Instruments’ BMS er kompatibel med mange af de eksisterende systemer og er nem at tilpasse efter det aktuelle behov.

HBO Instruments ApS:

  • Startet af Hans Blichfeldt i 1976 og har hjemme i København. Nuværende direktører er Emil Hyldal og Jean Khavaquiah Rasmussen.
  • Eksperter i bygningsautomation, herunder kvalitetsautomatik til energioptimering samt regulering og kontrol af tekniske installationer. Deres behovstilpassede automationsløsninger sikrer stabil og energibesparende drift med fokus på simplicitet, brugervenlighed, økonomi og miljø.
  • Kvalitet er centralt for HBO Instruments, hvorfor de ønsker at medvirke til at optimere udviklingen af produkter i virksomheder samt at mindske forbrug og spild i forskellige industriprocesser.
  • Tilbyder ingeniørrådgivning inden for el og mekanik samt produktudvikling. Kan hjælpe dig med at beregne, om besparelsen ved energioptimering kan leve op til den interne rente i virksomheden.

Læs mere på www.hboinstruments.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094