23948sdkhjf

Nordjysk vinduesfabrik er gået konkurs

Efter et par svære år med underskud og negativ egenkapital er Ulsted-Windows A/S (tidligere Scandia-Windows) taget under konkursbehandling ved Skifteretten i Aalborg.
Scandia-Windows har rødder i Ulsted Vinduer & Døre, der gik konkurs tilbage i 2009.

Inden konkursen nåede Ulsted Vinduer & Døre at udvikle et patenteret træ-kork-vindue, som blev videreført i Scandia-Windows-regi under navnet "Low Energy Windows".

Fabrikken, der har haft adresse i Ulsted, små 25 km. nordøst for Aalborg, fik i 2011 vinduet certificeret ved Passivhusinstituttet i Darmstadt , og direktør Kenneth Klausen kunne efterfølgende berette om flere vundne ordrer – både i Danmark og på eksportmarkederne.

Senest, i marts 2012, landede virksomheden en ordre på op mod 500 elementer til genopbygningen af Venstres Hus i Oslo, og i begyndelsen af maj måned lancerede Scandia Windows et nyt produkt i form af en træ-kork-alu-konstruktion, der skulle øge virksomhedens eksportsalg.

På trods af dette har virksomheden måttet kæmpe hårdt for at få økonomien til at hænge sammen som følge af de vanskelige forhold i byggeriet.

Det seneste årsregnskab, der blev offentliggjort i november 2011, viser et underskud på -2,5 mio. kr., og Scandia-Windows gik herefter ind i det nye regnskabsår med en negativ egenkapital på -3,3 mio. kr.

Konkursen blev en realitet den 15. maj 2012 ved Skifteretten i Aalborg, der ved samme lejlighed udpegede advokat Claus Nielsen, Haugaard Nielsen Advokatpartnerselskab, til kurator. Building Supply følger op på sagen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125